Επενδυτική λειψυδρία στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδυτική λειψυδρία στο Χρηματιστήριο
Ένα θετικό φινάλε σε ένα δύσκολο μήνα για τις αγορές μετοχών θα επιδιώξει το Χρηματιστήριο.

Τελ. ενημέρωση 14:00

Ένα θετικό φινάλε σε ένα δύσκολο μήνα για τις αγορές μετοχών θα επιδιώξει το Χρηματιστήριο, όπου ιδανικά οι long θα διεκδικήσουν και την υπέρβαση των 1.200 μονάδων με στόχο τις 1.220 μονάδες.

Η αγορά κατάφερε στο διάστημα που οι ξένες αγορές διολίσθαιναν να βγάλει σημαντικές άμυνες και να διατηρήσει κρίσιμα στηρίγματα. Συνεπώς με μια ανοδική αντίδραση των έξω και το ΧΑ θα μπορέσει να «τρέξει» αξιοποιώντας καλύτερα τους εγχώριους καταλύτες, όπως η αναβάθμιση από την S&P, το ντιλ Alpha - Uni, αλλά και τα άκρως θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Mytilineos, με τις τράπεζες να ακολουθούν.

Όπως αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, «το “κατενάτσιο” μπορεί να μετατραπεί σε τάση αν οι ξένοι βοηθήσουν με μία σημαντική ανοδική κίνηση. Σε περίπτωση που η τάση συνεχιστεί επιθετικά τότε θα διακινδυνέψει το στοπ μας στο 1.160 που αν χαθεί θα βγάλει νέο κύκλο πωλήσεων».

«Τεχνικά η αγορά μας συνεχίζει να κινείται περισσότερο αμυντικά έχοντας δώσει αγοραστικό σήμα και τον ΓΔ άλλα όχι και στο μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών. Ο τραπεζικός κλάδος κλέβει το ενδιαφέρον τόσο σε volatility όσο και σε εμπορευσιμότητα. Οι 1.200 μονάδες χρειάζονται κατοχύρωση αν θέλουμε να δοκιμάσουμε μία κίνηση στις 1.250 ενώ ιδανικό θα ήταν και ένα κλείσιμο μήνα πάνω από τις 1.210 μονάδες που φαίνεται ότι στην παρούσα έχει μικρές πιθανότητες. Μένει να δούμε τι χρόνος χρειάζεται αλλά και ποιο είναι το timing για να δούμε και πάλι μία σοβαρή ανοδική τάση».

To 1.160 είναι το στοπ μας στο Long και μέχρι στιγμής ο ΓΔ έχει δώσει διάσπαση αλλά και παράλληλα την έχει επιβεβαιώσει. Το 1.200 είναι κύρια κοντινή αντίσταση που διάσπαση θα δώσει καλύτερη τάση με επόμενο σοβαρό επίπεδο και στόχο το 1.250-60 επίπεδο.

Φυσικά, ο πόλεμος συνεχίζει να είναι ανασταλτικός παράγοντας στην ψυχολογία χωρίς παρόλα αυτά να είναι και ο μόνος λόγος που οι αγορές έχουν αυτή την συμπεριφορά. Τα επιτόκια φαίνεται να κάνουν στάση ή και με καλές πιθανότητες και κορύφωση παρόλα αυτά ο φόβος για την διάρκεια που θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα είναι πιο σημαντικός.

Παράλληλα, η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα είναι ιδιαίτερα πυκνή από εξελίξεις καθώς τόσο η Fed όσο και η BoJ παίρνουν τα ηνία από την ΕΚΤ για να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους.

Για τη Fed την Τετάρτη, οι οικονομολόγοι των διεθνών οίκων αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει μια στάση αναμονής βλέποντας τις μελλοντικές αυξήσεις ως συνάρτηση των χρηματοοικονομικών συνθηκών και της πορείας της οικονομίας. Ενώ η βασική γραμμή είναι τα επιτόκια να παραμείνουν στο 5,3% μέχρι το τέλος του έτους, η DB διαπιστώνει έναν αυξανόμενο κίνδυνο αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο ή το πρώτο τρίμηνο.

Στην Ευρώπη, τα κυριότερα σημεία θα περιλαμβάνουν τις προκαταρκτικές εκθέσεις για τους ΔΤΚ του Οκτωβρίου και του ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου για τη Γερμανία σήμερα, ακολουθούμενες από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ευρωζώνη την Τρίτη.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,5% στις 1.184,67 μονάδες, με τον τζίρο 3,5 ώρες δε ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ...! Ο FTSE 25 σημειώνει άνοδο 0,49% στις 2.913,58 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,89% στις 968,43 μονάδες.

Στις τράπεζες, ΕΥΡΩΒ και ΕΤΕ καταγράφουν ήπια άνοδο με την Πειραιώς να υπεραποδίδει με κέρδη 1,66% στα 2,81 ευρώ. Διασώζεται προς ώρας ο τίτλος της Alpha Bank καταγράφοντας άνοδο 0,64% μετά τις ανακοινώσεις του ΤΧΣ στα 1,41 ευρώ, βγάζοντας πωλητές στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, ως καλόπιστη (bona fide offer), χαρακτηρίζει -σύμφωνα με τη Στρατηγική Αποεπένδυσης - την προσφορά της UniCredit για την Alpha Bank, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, στις 23 Οκτωβρίου, έλαβε δεσμευτική προσφορά από την UniCredit για την απόκτηση του συνόλου της συμμετοχής του στην Alpha, ήτοι 211.138.299 κοινών ονομαστικών μετοχών, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 8,9781% του καταβεβλημένου κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Alpha, σε τιμή πώλησης ανά Μετοχή ποσού of 1,33 ευρώ.

Παράλληλα αρνητικό 4/4 για τη Μυτιληναίος με τη μετοχή να σκαλώνει στα 35 ευρώ, υποχωρώντας σήμερα κατά 1,25% στα 34,66 ευρώ. Τόσο αυτή όσο και o OTE συνεχίζουν να υποχωρούν. Μάλιστα, η πρώτη συνεχίζει να υποχωρεί με υψηλούς τζίρους απόρροια της ουράς πωλήσεων που υπάρχει από κάποιο χαρτοφυλάκιο.

Απώλειες επίσης για ΜΟΗ, Lamda, ΕΥΔΑΠ και Σαράντης.

Κέρδη από την άλλη για ΟΠΑΠ στο 0,92% και τα 15,34 ευρώ, με την Jumbo στο 1,77% και τα 25,26 ευρώ ευρώ και την Aegean στο 2,84% και τα 10,14 ευρώ.

Ήπια πτώτικά Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Κέρδη για Cenergy και Viohalco.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις και τις πληρωμές – Πάνω από 2 εκατ. νοικοκυριά θα το λάβουν

Μπαταρίες: «Ξεκλειδώνει» ο δεύτερος διαγωνισμός – Έως μέσα Νοεμβρίου η προκήρυξη

Το πακέτο εισφορών που δίνει σύνταξη πάνω απο 1.000 ευρώ - Πόσο αυξάνονται από τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider