Wall Street: Ήπιες διακυμάνσεις μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ήπιες διακυμάνσεις μετά το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας
Μετά την περασμένη εβδομάδα όπου οι δείκτες κατέγραψαν σημαντικά κέρδη, η Wall Street ξεκινά σε πιο ήπιους τόνους και τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: 21:32

Μετά την περασμένη εβδομάδα όπου οι δείκτες κατέγραψαν σημαντικά κέρδη, η Wall Street κινείται ήπια αρνητικά τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Ο Dow Jones έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Οκτώβριο του 2022 κερδίζοντας 5,1%, ενώ οι S&P και Nasdaq κατέγραψαν τις καλύτερες επιδόσεις από τον Νοέμβριο του 2022, με 5,9% και 6,6% αντίστοιχα.

Ο λόγος για την σημαντική άνοδο δεν ήταν άλλος από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) να διατηρήσει σταθερά επιτόκια, προχωρώντας στη δεύτερη συνεχόμενη παύση στον κύκλο των αυξήσεων. Επίσης, η πτώση των αποδόσεων των ομολόγων, συνέβαλε επίσης στο θετικό κλίμα στη Wall Street.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα ο Dow Jones υποχωρεί στο 0,10% στις 34.018, ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 4.353 μονάδες με πτώση 0,08% και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες κατά 0,05% φτάνοντας στις 13.472 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη 1% σημειώνει η μετοχή της Nvidia, λαμβάνοντας ώθηση από την αισιοδοξία των αναλυτών ενόψει των ανακοινώσεων του τεχνολογικού κολοσσού για τις επιδόσεις του στο γ' τρίμηνο.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να τραβήξει σήμερα η μετοχή της Tesla, η οποία ανακοίνωσε νέο μοντέλο στην τιμή των 25.000 ευρώ το οποίο σκοπεύει να παράγει στο εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο, μία πολυαναμενόμενη κίνηση στο πλαίσιο προσπάθειας της εταιρείας να φτιάξει προσιτά ηλεκτρικά οχήματα. Η μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ ενισχύεται άνω του 1% στις συναλλαγές της Δευτέρας

Στον αντίποδα, οι μετοχές της Paramount Global υποχωρούν σημαντικά (4,22%), μετά την υποβάθμιση της σύστασης από την Bank Of America, η οποία προειδοποίησε πως η μετοχή της Paramount έχει μικρότερη αξία εάν δεν εξετάζει την περίπτωση να πουλήσει ορισμένα από τα assets της.

Πίσω στο πεδίο των επιτοκίων, η Barclays ανακοίνωσε πως μεταθέτει χρονικά τις προσδοκίες της για αύξηση των επιτοκίων από την Fed κατά 25 μονάδες για τον Ιανουάριο, αντί για την προηγούμενη πρόβλεψη για τον Δεκέμβριο. Η τράπεζα επεσήμανε τα πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία για την αγορά εργασίας τον Οκτώβριο καθώς και περιστασιακά σχόλια αξιωματούχων της Fed για τις προβλέψεις της προβλέψεων για το επόμενο έτος.

Η υψηλή ζήτηση, κυρίως λόγω της ισχυρής κατανάλωσης των Αμερικανών, έβαλε φρένο στη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος τον Σεπτέμβριο έτρεχε με ετήσιο ρυθμό 3,7%, όσο και τον Αύγουστο, ενώ τον Ιούλιο είχε υποχωρήσει στο 3,2%. Το θετικό, ωστόσο, είναι ότι ο δομικός πληθωρισμός συνέχισε να μειώνεται, υποχωρώντας στο 4,1% τον Σεπτέμβριο.

Επιχειρηματικά νέα

Η Starbucks παρουσίασε τα σχέδια για την ανάπτυξή της που περιλαμβάνουν το άνοιγμα νέων καταστημάτων και την εξοικονόμηση 3 δισ. δολαρίων τα επόμενα τρία χρόνια. Η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να επεκταθεί σε 35.000 τοποθεσίες εκτός της Βόρειας Αμερικής έως το 2030. Η Starbucks έχει επί του παρόντος περίπου 20.200 καφετέριες σε όλο τον κόσμο και στοχεύει να φτάσει σε 55.000 τοποθεσίες παγκοσμίως έως το 2030.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ryanair: «Άλμα» κερδών εξαμήνου και διανομή μερίσματος 400 εκατ. ευρώ στους μετόχους

Telecom Italia: Πουλά το δίκτυο της στην αμερικανική ΚΚR για 22 δισ. ευρώ - Αντιδρά η μεγαλομέτοχος Vivendi

FlyOver Θεσσαλονίκης: Η «παρουσίαση» του οδικού ΣΔΙΤ των 370 εκατ. ευρώ και η εκκίνηση των εργασιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider