«Φρέναρε» η θετική δυναμική στις ευρωαγορές - Νέος γύρος απωλειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φρέναρε» η θετική δυναμική στις ευρωαγορές - Νέος γύρος απωλειών
Νέες απώλειες στα ταμπλό για τις ευρωαγορές. Ξεθωριάζει το θετικό momentum - «Πράσινη» μόνο η Φρανφούρτη.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι ευρωαγορές καθώς το θετικό momentum που είχε οικοδομηθεί, σταμάτησε ενώ τα εταιρικά μεγέθη τρίτου τριμήνου, συνεχίζουν να ανακοινώνονται.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 απώλεσε 0,16% στις 442 μονάδες ενώ ο Euro Stoxx 50 υποχώρησε 0,19% στις 4.164 μονάδες. Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,10% στις 7.410 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη ήταν ο μόνος «πράσινος» με κέρδη 0,11% στις 15.152 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 διαμορφώθηκε στις 6.986 μονάδες με πτώση -0,39% ενώ ο ιταλικός FTSE MIB αποδυναμώθηκε κατά 0,69% στις 28.395 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε απώλειες 0,06% στις 9.235 00μονάδες.

Οι ενεργειακές μετοχές «βούτηξαν» 2,4% αφού ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός Aramco ανέφερε απότομη πτώση στα κέρδη ενώ και ο «μαύρος χρυσός» διαπραγματεύεται σε αρνητικό έδαφος. Στον αντίποδα, οι μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν άνοδο 1,5%. Παράλληλα, σημαντικά κέρδη σημείωσε η Watches of Switzerland Group, με άλμα 13,1%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για υψηλότερα έσοδα. Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας UBS ενισχύθηκε 1,8% στα ταμπλό.

Μάκρο

Πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας κυρίως του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγή υποχώρησε κατά 1,4% σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα εποχιακά προσαρμοσμένα στοιχεία της Destatis, με τους οικονομολόγους να αναμένουν μείωση 0,4%, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal. Για το σύνολο του τρίτου τριμήνου, η παραγωγή μειώθηκε κατά 2,1%.

Επίσης, σήμερα ανακοινώθηκε πως οι λιανικές πωλήσεις στην Βρετανία αυξήθηκαν κατά 2,5% τον Οκτώβριο, υψηλότερα από το 1,6% ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά χαμηλότερα από τους μέσους όρους διμήνου και δωδεκαμήνου, 3,1% και 4,2%, αντίστοιχα. Ο Βρετανικός Οργανισμός Λιανεμπορίου (BRC), που δημοσίευσε τα νούμερα, αναφέρει πως οι πωλήσεις πιθανόν σημείωσαν πτώση όσο αφορά τον όγκο, λόγω του αντίκτυπου του πληθωρισμού.

Επιχειρηματικά νέα

Μεγαλύτερες από το αναμενόμενο ήταν οι καθαρές ζημίες τρίτου τριμήνου ύψους 785 εκατ. δολαρίων που ανακοίνωσε την Τρίτη η UBS, καθώς η ελβετική τράπεζα ακόμα αγωνίζεται να ενσωματώσει την ανταγωνιστική Credit Suisse η οποία κατέρρευσε. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας θα κατέγραφε τριμηνιαία καθαρή ζημιά 444 εκατ. δολαρίων. Η ζημιά οφείλεται σε έξοδα 2 δισ. δολαρίων που σχετίζονται με την εξαγορά της Credit Suisse, με την τράπεζα να καταγράφει ένα υποκείμενο λειτουργικό κέρδος προ φόρων ύψους 844 εκατ. δολαρίων.

Επίσης, χθες ιταλικό δικαστήριο διέταξε την κατάσχεση ποσού ύψους 779,5 εκατ. ευρώ από την Airbnb για φερόμενη φοροδιαφυγή της ιρλανδικής μονάδας του κολοσσού των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Η Airbnb θεωρείται ύποπτη ότι δεν παρακράτησε φόρο 21% επί των εισοδημάτων των ιδιοκτητών ώστε να τον αποδώσει στις ιταλικές φορολογικές αρχές, ως όφειλε βάσει νόμου του 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καραβίας (Eurobank): Πώς θα αξιοποιήσουμε την υπερβάλλουσα ρευστότητα - Μέρισμα 25% επί των κερδών του 2023

Έξυπνοι μετρητές: 150 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στον ΔΕΔΔΗΕ - Μητσοτάκης: Τα νοικοκυριά θα έχουν καλύτερο έλεγχο των λογαριασμών

ΣΔΟΕ: Έλεγχοι σε εταιρεία εμπορίας συμπληρωμάτων διατροφής – Στα 479.000 ευρώ τα μη καταβεβλημένα τέλη

gazzetta
gazzetta reader insider insider