Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές στον απόηχο των πρακτικών της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές στον απόηχο των πρακτικών της Fed
Σε θετικό έδαφος την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, σε μια συνεδρίαση όπου το ενδιαφέρον των αναλυτών στράφηκε κυρίως στα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και στην ανακοίνωση του Προϋπολογισμού στη Βρετανία.

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve αποκάλυψαν ότι οι αξιωματούχοι της Τράπεζας δεν δείχνουν διάθεση για μειώσεις των επιτοκίων, διατηρώντας τις ανησυχίες τους για τον πληθωρισμό και ψηφίζουν υπέρ της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής.

Ο Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,3% μετά από δύο άνευρες συνεδριάσεις, ενώ ο Europe Stoxx 50 ενισχύθηκε κατά 0,47% στις 4.352 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,36% στις 15.957 μονάδες, αντίθετα μικρές απώλειες ύψους 0,18% κατέγραψε ο FTSE 100 στο Λονδίνο κλείνοντας στις 7.469 μονάδες, ενώ με κέρδη 0,43% στις 7.260 τερμάτισε τις συναλλαγές της ημέρας ο γαλλικός ο CAC 40.

Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,61% στις 9.887 μονάδες, ενώ σταθεροποιητικά στις 29.154 μονάδες κινήθηκε ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

Στο ταμπλό, ξεχώρισε η μετοχή του βρετανικού ομίλου λογισμικού Sage που ηγήθηκε των κερδών με άνοδο 13% μετά την ανακοίνωση σημαντικής αύξησης των λειτουργικών κερδών της και προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 350 εκατ. βρετανικών λιρών.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ παρουσίασε σήμερα τον φθινοπωρινό προϋπολογισμό με στόχο να ενισχύσει τις επενδύσεις και την επιχειρηματική δραστηριότητα και να ενθαρρύνει τη «σκληρή δουλειά», εισηγούμενος μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές.

«Έπειτα από μια πανδημία και μια ενεργειακή κρίση, λάβαμε δύσκολα μέτρα για να επαναφέρουμε την οικονομία μας στη σωστή τροχιά», ανέφερε παρουσιάζοντας την πρότασή τους. «Το σχέδιό μας για τη βρετανική οικονομία λειτουργεί, όμως η δουλειά δεν έχει τελειώσει», πρόσθεσε.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι τους τελευταίους μήνες παρουσιάζεται βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες και ότι επισήμως αναμένεται ανάπτυξη +0,6% ενώ τον Μάρτιο προβλεπόταν ύφεση -0,2%. Ωστόσο, για την επόμενη χρονιά η ανάπτυξη αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, στο +0,7% αντί για 1,8% που προβλεπόταν την άνοιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Αύξηση 10% του κατώτατου μισθού και φοροαπαλλαγές για τις εταιρείες προβλέπει ο προϋπολογισμός

Πρακτικά Fed: Διατηρούνται οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider