Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω OPEC+, αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για το πετρέλαιο λόγω OPEC+, αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε την Τετάρτη το πετρέλαιο, περιορίζοντας, ωστόσο, σημαντικά τις ισχυρές απώλειες έως και 5% που κατέγραφε νωρίτερα, μετά την αναβολή της κρίσιμης συνεδρίασης του OPEC+ το Σαββατοκύριακο.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε την Τετάρτη το πετρέλαιο, περιορίζοντας, ωστόσο, σημαντικά τις ισχυρές απώλειες έως και 5% που κατέγραφε νωρίτερα, μετά την αναβολή της κρίσιμης συνεδρίασης του OPEC+ το Σαββατοκύριακο, που διαμόρφωσε κλίμα αβεβαιότητας σχετικά με τις μελλοντικές περικοπές στην παραγωγή αργού.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο αργού τύπου WTI και παραδόσεως Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 0,9% στα 77,1 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ενώ το συμβόλαιο τύπου Brent υποχώρησε κατά 0,59% στα 81,96 δολάρια το βαρέλι. Κατά την διάρκεια της ημέρας το πετρέλαιο βρέθηκε να διολισθαίνει ακόμα και κάτω από τα 75 δολάρια.

Ο λόγος για την ματαίωση της συνάντησης του Σαββατοκύριακου και η μετάθεσή της την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg η Σαουδική Αραβία φέρεται να προσπαθεί να πείσει την Αγκόλα και τη Νιγηρία να συμφωνήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα παραγωγής.

Παράλληλα, η νέα ημερομηνία της σύσκεψης των χωρών του OPEC+ συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της Διάσκεψης για το κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι.

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά περισσότερο από 15% τους τελευταίους δύο μήνες, όταν είχαν αγγίξει τα 100 δολάρια/ βαρέλι.

Ενώ, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχε μια αυξανόμενη προσδοκία ανάμεσα στους traders ότι το καρτέλ του OPEC+ θα μπορούσε να εφαρμόσει πρόσθετες περικοπές στην παραγωγή, δίνοντας ανοδική ώθηση στις τιμές του μαύρου χρυσού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές στον απόηχο των πρακτικών της Fed

Μαζικές εκροές άνω του 1 δισ. δολαρίων από την Binance, μετά την παραίτηση του CEO της

gazzetta
gazzetta reader insider insider