Επιστροφή σε κέρδη για την Wall Street ενόψει της Ημέρας των Ευχαριστιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστροφή σε κέρδη για την Wall Street ενόψει της Ημέρας των Ευχαριστιών
Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι αμερικανικοί δείκτες, μετά το χθεσινό «φρένο» της Fed στο πολυήμερο ανοδικό σερί τους.

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν την Τετάρτη οι δείκτες της Wall Street, μετά το χθεσινό «φρένο» της Fed στο πολυήμερο ανοδικό σερί τους, λαμβάνοντας ώθηση από την πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών και ενόψει της αυριανής αργίας λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 178 μονάδες ή 0,5% στις 35.273 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,4% στις 4.556 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,5% στις 14.265 μονάδες.

Πάνω από τις μισές μετοχές που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινήθηκαν σε θετικό έδαφος σήμερα, υποδεικνύοντας κλίμα αισιοδοξίας και προοπτική διεύρυνσης των κερδών.

Εξαίρεση στο θετικό κλίμα αποτέλεσαν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου (-0,6%) λόγω των σημαντικών απωλειών που κατέγραψε μέσα στην ημέρα το πετρέλαιο, καταφέρνοντας ωστόσο να τις μαζέψει στο κλείσιμο, μετά την αναβολή της κρίσιμης συνεδρίασης του OPEC+ το Σαββατοκύριακο. Αναβολή, που διαμόρφωσε κλίμα αβεβαιότητας στην αγορά αναφορικά με το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής αργού.

Επίσης, σημαντικές απώλειες 4,2% σημείωσε και η μετοχή της Nvidia, παρά τα θετικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου, ο τεχνολογικός κολοσσός προειδοποίησε ότι πιθανοί περιορισμοί στις εξαγωγές στην Κίνα θα επιβαρύνουν τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου του. Σημειώνεται ότι χθες η εταιρεία ανακοίνωσε υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών έσοδα, τα οποία κατέγραψαν ετήσιο «άλμα» 206% για το τρίμηνο που έληξε στις 29 Οκτωβρίου και διαμορφώθηκαν στα 18,12 δισ. δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve που δημοσιεύτηκαν χθες, αποκάλυψαν ότι οι αξιωματούχοι της Τράπεζας δεν δείχνουν διάθεση για μειώσεις των επιτοκίων, αντίθετα διατηρούν τις ανησυχίες τους για τον πληθωρισμό και ψηφίζουν υπέρ της περιοριστικής νομισματικής πολιτικής.

Σημειώνεται πως αύριο Πέμπτη η αμερικανική αγορά θα παραμείνει κλειστή λόγω της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving), ενώ την Παρασκευή οι συναλλαγές θα έχουν περιορισμένη διάρκεια.

Μάκρο

Σε χαμηλό πέντε εβδομάδων έπεσαν οι νέες αιτήσεις για επιδότηση ανεργίας στις ΗΠΑ, διολισθαίνοντας στις 209.000, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι αρκετά εύρωστη, αν και η έκθεση άφησε να διαφανούν μια σειρά προβλημάτων.

Οι νέες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν κατά 24.000 από τις 233.000 που αναθεωρήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη με τους οικονομολόγους να προβλέπουν τα νέα εβδομαδιαία αιτήματα έως τις 18 Νοεμβρίου σε 229.000 συνολικά.

Επίσης σε πτώση βρίσκονται οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ, δείχνοντας ελάχιστα σημάδια ανάκαμψης μεταξύ των κατασκευαστών, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Bloomberg. Οι παραγγελίες για διαρκή ή μακράς διαρκείας αγαθά μειώθηκαν κατά 5,4% τον Οκτώβριο λόγω λιγότερων συμβολαίων για επιβατικά αεροπλάνα Boeing, αλλά οι περισσότεροι άλλοι κατασκευαστές ανέφεραν επίσης κάπως χαμηλότερη ζήτηση. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει πτώση 3,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider