Αποτυγχάνει η προσπάθεια για rebound στη Wall Street μετά το «κόκκινο 2x2»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποτυγχάνει η προσπάθεια για rebound στη Wall Street μετά το «κόκκινο 2x2»
Ο Dow Jones υποχωρεί 0,20% στις 36.051 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,36% στις 4.550 μονάδες και ο Nasdaq διολισθαίνει 0,49% στις 14.159 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 22:53

Αποτυχημένη η απόπειρα για rebound στη Wall Street την Τετάρτη παρά το γεγονός πως οι επενδυτές επιδοκίμασαν τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,20% στις 36.051 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,36% στις 4.550 μονάδες και ο Nasdaq διολισθαίνει 0,49% στις 14.159 μονάδες.

Η ώθηση στους δείκτες έρχεται από τα «μάκρο» καθώς τον Νοέμβριο σημειώθηκε περαιτέρω επιβράδυνση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, με τους μισθούς να παρουσιάζουν την μικρότερη αύξηση εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Οι εταιρείες δημιούργησαν μόλις 103.000 θέσεις το μήνα που πέρασε, λίγο χαμηλότερα από τον αναθεωρημένο προς τα κάτω αριθμό των 106.000 του Οκτωβρίου, χάνοντας την εκτίμηση οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Dow Jones που έκανε λόγο για 128.000. Οι ετήσιες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 5,6%, καταγράφοντας τον μικρότερο ρυθμό αύξησης από τον Σεπτέμβριο του 2021. Οι τομείς της αναψυχής και της φιλοξενίας κατέγραψαν απώλεια 7.000 θέσεων εργασίας τον Νοέμβριο, το εμπόριο, ο κλάδος των μεταφορών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, είδαν τις θέσεις εργασίας να αυξάνονται κατά 55.000, ενώ η εκπαίδευση και οι υπηρεσίες υγείας πρόσθεσαν 44.000 με τις υπόλοιπες υπηρεσίες να συνεισφέρουν με 15.000 θέσεις.

«Τα στοιχεία μισθοδοσίας της ADP δείχνουν ότι η αντιπληθωριστική αντιμετώπιση της Fed έχει πλέον πραγματικά αποτελέσματα», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ράσελ, επικεφαλής παγκόσμιας αγοράς στην διαδικτυακή επενδυτική πλατφόρμα TradeStation. «Οι αριθμοί δείχνουν πως οδηγούμαστε προς μια ήπια προσγείωση, αλλά οι επενδυτές μπορεί να αρχίσουν να ανησυχούν για μια ύφεση εάν η νομισματική πολιτική παραμείνει πολύ επιθετική» πρόσθεσε.

Παραμένοντας στο οικονομικό «μέτωπο», στο χαμηλότερο επίπεδο 2,5 ετών κατρακύλισαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, ένδειξη πως η ιστορικά «σφιχτή» αγορά εργασίας ίσως και να παρουσιάζει σημάδια χαλάρωσης. Οι διαθέσιμες νέες θέσεις εργασίας έφτασαν τα 8,73 εκατομμύρια τον Οκτώβριο, καταγράφοντας πτώση 617.000, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας την Τρίτη. Ο αριθμός ήταν αισθητά χαμηλότερος από τις προβλέψεις των 9,4 εκατομμυρίων από τον Dow Jones και ο χαμηλότερος από τον Μάρτιο του 2021. Στα ταμπλό, η μετοχή της Cloud Company Box βουτά πάνω από 10% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου που ήταν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Τράπεζες της ευρωζώνης δανείζουν εταιρείες που κάνουν greenwash

Αναστασάτος (Επικεφαλής Οικονομολόγος Eurobank) για ΑΕΠ γ' τριμήνου: Θα συνεχιστεί η τάση επιβράδυνσης

ADP: Κάτω από τις προβλέψεις οι νέες θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider