Ευρωαγορές: Δεύτερο σερί ρεκόρ για τον γερμανικό DAX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Δεύτερο σερί ρεκόρ για τον γερμανικό DAX
Σε θετικό έδαφος για δεύτερη ημέρα έκλεισαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον γερμανικό DAX να κατακτά νέα κορυφή μετά το χθεσινό του ρεκόρ.

Σε θετικό έδαφος για δεύτερη ημέρα έκλεισαν την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, επεκτείνοντας την κερδοφόρα πορεία του Νοεμβρίου, με τον γερμανικό DAX να κατακτά νέα κορυφή μετά το χθεσινό του ρεκόρ. Καταλύτης του θετικού κλίματος στις ευρωαγορές, παραμένει η αισιοδοξία γύρω από την πορεία της νομισματικής πολιτικής και οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων το 2024.

Ειδικότερα, στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,6%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,7% στις 4.483 μονάδες, με τις μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου να πετυχαίνουν ένα εντυπωσιακό turnaround κλείνοντας με κέρδη 1,6%, ενώ ανοδικά (+2,2%) έκλεισαν και οι μετοχές στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,75% τερματίζοντας τις συναλλαγές στο νέο επίπεδο ρεκόρ των 16.656 μονάδων. Παράλληλα, στην Γαλλία, ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,66% στις 7.435 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,34% στις 7.515 μονάδες.

Στην ευρωπεριφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε μικρά κέρδη 0,19% στις 10.258 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 30,326 μονάδες με κέρδη 0,81%, ενώ στην Πορτογαλία ο PSI ενισχύθηκε κατά 0,51% στις 6.609 μονάδες.

Στους πρωταγωνιστές της ημέρας, ξεχωρίζει η μετοχή του ταξιδιωτικού ομίλου TUI που σημείωσε άλμα 14%, μετά την εντυπωσιακή αύξηση στα ετήσια κέρδη της και την πρόβλεψη για αύξηση τουλάχιστον 25% της λειτουργικής κερδοφορίας της το 2024.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί απέχει από περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων λόγω της «αξιοσημείωτης» υποχώρησης του πληθωρισμού εκτίμησε χθες το μέλος του ΔΣ, Ιζαμπέλ Σνάμπελ. «Η κάμψη των πληθωριστικών πιέσεων είναι πολύ αξιοσημείωτη και μου έδωσε μεγαλύτερη σιγουριά ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στο 2% το αργότερο μέχρι το 2025» σημείωσε.

Επίσης, σε έδαφος συρρίκνωσης παρέμεινε για έναν ακόμα μήνα η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο, καθώς παρά τα σημάδια βελτίωσης που παρατηρήθηκαν σε σχέση με τον Οκτώβριο, η οικονομία του μπλοκ εξακολουθεί να κινείται σε υφεσιακή τροχιά για το δ' τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BlackRock: Το 2024 θα είναι μία δυνατή χρονιά για τους stockpickers

gazzetta
gazzetta reader insider insider