Ακολουθούν την διεθνή πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακολουθούν την διεθνή πτώση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες μετά το χθεσινό δεύτερο σερί ρεκόρ του Dax. Στα μάκρο στρέφεται η προσοχή.

Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησαν οι συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, ακολουθώντας την πτωτική τάση σε ΗΠΑ και Ασία, μετά το χθεσινό δεύτερο σερί ρεκόρ του γερμανικού Dax. Στα μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας στρέφεται σήμερα η προσοχή των επενδυτών.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,3%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,15% στις 4.476 μονάδες, με τις μετοχές όλων των κλάδων να κινούνται πτωτικά και τις ταξιδιωτικές να ηγούνται των απωλειών με πτώση 1,1%.

Στο μεταξύ, βουτιά 5,6% σημειώνει η μετοχή της Air France – KLM, μετά από δημοσίευμα του Reuters που κάνει λόγο για υποβάθμιση της μετοχής της αεροπορικής από την JPMorgan σε underweight από overweight.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,26% στις 16.613 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,13% στις 7.425 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει απώλειες σχεδόν 0,4% στις 7.487 μονάδες.

Πτωτικά κινείται και ο ισπανικός IBEX 35 με απώλειες 0,53% στις 10.202 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,3% στις 30.238 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI μετρά απώλειες 1,03% στις 6.542 μονάδες.

Σημειώνεται ότι χθες οι ευρωαγορές έκλεισαν σε θετικό έδαφος, με τον γερμανικό DAX να σημειώνει δεύτερο διαδοχικό ρεκόρ εν μέσω αισιοδοξίας για μείωση επιτοκίων το 2024.

Σήμερα η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να στραφεί σε μια σειρά μακροοικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας, όπως τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ γ’ τριμήνου της ευρωζώνης και τα στοιχεία για την απασχόληση στην περιοχή. Επιπλέον, η Γερμανία ανακοινώνει τα μεγέθη για την βιομηχανική παραγωγή στην χώρα τον Οκτώβριο.

Στις ΗΠΑ, διευρύνθηκαν οι απώλειες στη Wall Street την Τετάρτη μετά το «κόκκινο» back to back κόντρα στα στοιχεία που έδειξαν κάμψη του πληθωρισμού και περαιτέρω επιβράδυνση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, με τους μισθούς να παρουσιάζουν την μικρότερη αύξηση εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα και τα ασιατικά χρηματιστήρια, αντανακλώντας τις απώλειες της Wall Street με τα στοιχεία για τις εξαγωγές Νοεμβρίου της Κίνας στο μικροσκόπιο των επενδυτών.

Σημειώνεται ότι απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Κίνας τον Νοέμβριο, ενώ οι εισαγωγές της υποχώρησαν ελαφρώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πεκίνου.

Ειδικότερα, οι κινεζικές εξαγωγές σε όρους δολαρίου αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Νοέμβριο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών που ανέμεναν πτώση 1,1% την εν λόγω περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Απροσδόκητη αύξηση των εξαγωγών τον Νοέμβριο

Σύνοδος ΕΕ-Κίνας: Συνάντηση Φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ με Σι Τζινπίνγκ - Εμπορικές συναλλαγές στο επίκεντρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider