Κίνα: Απροσδόκητη αύξηση των εξαγωγών τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Απροσδόκητη αύξηση των εξαγωγών τον Νοέμβριο
Οι κινεζικές εξαγωγές σε όρους δολαρίου αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Νοέμβριο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών που ανέμεναν πτώση 1,1% την εν λόγω περίοδο.

Απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Κίνας τον Νοέμβριο, ενώ οι εισαγωγές της υποχώρησαν ελαφρώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πεκίνου.

Ειδικότερα, οι κινεζικές εξαγωγές σε όρους δολαρίου αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Νοέμβριο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών που ανέμεναν πτώση 1,1% την εν λόγω περίοδο.

Παράλληλα, οι εισαγωγές σε όρους δολαρίου υποχώρησαν κατά 0,6% διαψεύδοντας και πάλι τις εκτιμήσεις αναλυτών του Reuters για αύξηση 3,3% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο.

Οι ήπιες μεταβολές του Νοεμβρίου δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν την συνολική πτώση της τάξης του 5-6% στις εξαγωγές και εισαγωγές της Κίνας μέχρι στιγμής φέτος.

Οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC βάσει των επίσημων στοιχείων της χώρας.

Αντίθετα, οι κινεζικές εξαγωγές προς την ΕΕ υποχώρησαν κατά 14,5% σε ετήσια βάση την εξεταζόμενη περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σύνοδος ΕΕ-Κίνας: Συνάντηση Φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ με Σι Τζινπίνγκ - Εμπορικές συναλλαγές στο επίκεντρο

φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ δεν θα ανεχθεί μακροπρόθεσμα την ανισορροπία στις εμπορικές σχέσεις της με την Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider