Wall Street: Ράλι 2% για τον Nasdaq με οδηγό το νέο ρεκόρ της Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ράλι 2% για τον Nasdaq με οδηγό το νέο ρεκόρ της Nvidia
Οι τεχνολογικοί κολοσσοί επανέφεραν στα «πράσινα» την αμερικανική αγορά.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με τον τεχνολογικό δείκτη να ωθεί υψηλότερα το σύνολο της αγοράς, σε μία προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα της προηγούμενης εβδομάδας, που τερμάτισε το ανοδικό σερί των προηγούμενων εννιά εβδομάδων

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 216 μονάδων ή 0,58% και διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 37.683 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,41% και έκλεισε στις 4.763 μονάδες. Σημαντική άνοδο 2,2% σημείωσε ο τεχνολογικός δείκτης, με τον Nasdaq να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στις 14.843 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, σε νέα ιστορικά υψηλά στα 523,75 δολάρια έκλεισε η μετοχή της Nvidia, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ενισχύθηκε άνω του 6,4% την Δευτέρα, με τους επενδυτές να επανέρχονται δυναμικά στις μετοχές του κλάδου, ο οποίος υποχώρησε σχεδόν 4% την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημαντικά κέρδη 2,5% και για την Amazon, ενώ η μετοχή της Apple ανέκαμψε μερικώς από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών (-6%), κλείνοντας υψηλότερα κατά περίπου 2,4% στα 185,56 δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα μπήκε τέλος στο θετικό σερί 9 εβδομάδων για τους τρεις βασικούς δείκτες, κυρίως λόγω της υποαποδόσης της μετοχής της Apple που δέχθηκε δύο «χτυπήματα» υποβαθμίσεων, ενώ η απόδοση των ομολόγων ανέβηκε και πάλι πάνω από το 4%. Ο Dow Jones έχασε 1,5% στην εβδομάδα, ο S&P υποχώρησε κατά 0,6%, ενώ ο Nasdaq Composite κατέγραψε τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Σεπτέμβριο, χάνοντας 3,25%.

Στο μέτωπο της οικονομίας, το αμερικανικό Κογκρέσο ανακοίνωσε την Κυριακή συμφωνία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων για να καταρτιστεί πλήρης ομοσπονδιακός προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2024 με πλαφόν κάπου 1,6 τρισ. δολαρίων, ο οποίος θα επιτρέψει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παράλυσης της κυβέρνησης αυτή τη χρονιά προεδρικών και βουλευτικών εκλογών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βουτιά» 4% για το πετρέλαιο - Η μεγαλύτερη πτώση από το Νοέμβριο

Μικρές απώλειες για τον χρυσό - Σε χαμηλά τριών εβδομάδων

Ξανά σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές - Απώλειες 2,7% για τον πετρελαϊκό κλάδο

gazzetta
gazzetta reader insider insider