Θετικό ξεκίνημα στην εβδομάδα για τις ευρωαγορές - Πτώση 3,4% για την Commerzbank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό ξεκίνημα στην εβδομάδα για τις ευρωαγορές - Πτώση 3,4% για την Commerzbank
Με το δεξί μπήκαν στη νέα εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Θετικό ξεκίνημα κατέγραψαν στην νέα εβδομάδα συναλλαγών οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, αλλά κυρίως την προγραμματισμένη συνάντηση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις επακόλουθες ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ την Πέμπτη. Η ΕΚΤ αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να στρέφεται στο αν θα υπάρξουν κάποιες ενδείξεις για τον χρόνο που θα αρχίσει η μείωσή τους.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,78% στις 472 μονάδες, με τον κλάδο της τεχνολογίας να πραγματοποιεί ράλι 2,1% ενώ το λιανεμπόριο κέρδισε πάνω από 1,2%, όπως και οι μετοχές των τραπεζών, παρά το γεγονός πως η μετοχή της Commerzbank υποχώρησε κατά 3,4% μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από την Bank of America σε "underperform" από "neutral.”

Ο Eurostoxx 50 κατέγραψε κέρδη 0,69% στις 4.479 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,77% στις 16.682 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 0,56% στις 7.413 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στο +0,39% στις 7.488 μονάδες. Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ανέβηκε κατά 1,12% στις 9.968 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB διαμορφώθηκε στις 30.188 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,54%.

Στο ταμπλό η γαλλική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών La Francaise des Jeux κατέγραψε κέρδη πάνω από 6%, μετά την ανακοίνωση πως θα εξαγοράσει την σουηδική Kindred έναντι 2,7 δισ. δολάρια. Στον αντίποδα, η ελβετική Belimo υποχώρησε σχεδόν 8% αφού τα έσοδά της για το 2023 ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Κατά 10% υψηλότερα βλέπουν να κλείνει ο χρυσός στο τέλος του 2024, σύμφωνα με τους αναλυτές της UBS. Σε σημείωμά τους την Παρασκευή περιγράφουν τις τωρινές κινήσεις των τιμών ως «ήσσονος σημασίας», συγκριτικά με την άνοδο κατά 15% που σημείωσε ο χρυσός το 2023 και προβλέπουν πως θα φτάσει τα 2.250 δολάρια μέχρι το τέλος του 2024, παρά την αστάθεια που επικρατεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα κινηθεί η ΕΚΤ για τα επιτόκια: Την Πέμπτη η ετυμηγορία - Τι εκτιμούν οι αναλυτές

Τράπεζες: Αναμένουν έσοδα από τόκους άνω των 6,5 δισ. ευρώ φέτος – Περιμένουν την πρώτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Ιούλιο 

Η Commerzbank αποκτά το 75% της Aquila Capital

gazzetta
gazzetta reader insider insider