Κομισιόν: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 65 εκατ. για αναβάθμιση εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κομισιόν: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 65 εκατ. για αναβάθμιση εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων στην Πελοπόννησο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την καταβολή ποσού ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ, από τη χρηματοδότηση της πολιτικής συνοχής, για την αναβάθμιση εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων στην περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την καταβολή ποσού ύψους 65 εκατ. ευρώ, από τη χρηματοδότηση της πολιτικής συνοχής, για την αναβάθμιση εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων στην περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, τρία ολοκληρωμένα κέντρα διαχείρισης αποβλήτων, που κατασκευάστηκαν στους νομούς Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας, θα ανακτούν ανακυκλώσιμα υλικά χρησιμοποιώντας μηχανική επεξεργασία και θα παράγουν κομπόστ με βιολογική επεξεργασία των αποβλήτων. Επιπλέον, δύο σταθμοί μεταφόρτωσης αποβλήτων που κατασκευάστηκαν στην Αργολίδα και στην Κορινθία θα υποστηρίξουν τη λειτουργία των ολοκληρωμένων κέντρων διαχείρισης αποβλήτων.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Ραφαέλε Φίτο, δήλωσε: «Η σύγχρονη διαχείριση αποβλήτων εξοικονομεί πόρους και μειώνει τόσο τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου όσο και τους κινδύνους για την υγεία του πληθυσμού. Χαίρομαι που η πολιτική συνοχής θα υποστηρίξει την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς αυτό θα βελτιώσει τη ζωή των πολιτών της με διάφορους συγκεκριμένους τρόπους».

Οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων θα συμβάλουν στη μείωση των κινδύνων για την υγεία, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην επίτευξη των στόχων ανακύκλωσης και υγειονομικής ταφής της περιφέρειας Πελοποννήσου, ευθυγραμμίζοντας την επεξεργασία των αστικών αποβλήτων με τους κανόνες και τις ορθές πρακτικές της ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ολοκληρώνεται η ΣΔΙΤ απορριμμάτων Πελοποννήσου ύψους 152 εκατ. - Οι ΜΕΑ του ομίλου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider