Wall Street: Οριακές μεταβολές μετά τα ρεκόρ της Δευτέρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Οριακές μεταβολές μετά τα ρεκόρ της Δευτέρας
Μικρές διακυμάνσεις παρουσιάζουν οι μετοχές στη Wall Street.

Τελευταία ενημέρωση: 20:40

Μικρές διακυμάνσεις παρουσιάζουν οι μετοχές την Τρίτη στη Wall Street, μία μέρα αφού ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώσε το τρίτο του ρεκόρ για το 2024 ξεπερνώντας τις 38.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του. Νέο ιστορικό υψηλό για δευτερη φορά μέσα στο έτος και για τον S&P 500.

Σήμερα ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,38% και βρίσκεται στις 37.859 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει μικρή άνοδο 0,02% στις 4.851 μονάδες όπως και ο Nasdaq ο οποίος βρίσκεται στις 15.369 μονάδες ή 0,05%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, μετοχή της αεροπορικής εταιρείας, United Airlines σημειώνει άνοδο άνω του 6% μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου. Ωστόσο, ο αερομεταφορέας δήλωσε ότι αναμένει ζημίες πρώτου τριμήνου από την καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών Boeing 737 Max 9, το μοντέλο που εμπλέκεται στην έκτακτη κατάσταση της Alaska Airlines νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι μετοχές άλλων αεροπορικών εταιρειών αυξάνονται παράλληλα με τη United όπως η American Airlines, η Southwest Airlines και η Delta Air Lines σημειώνουν άνοδο άνω του 2%, ενώ η Alaska Air Group βλέπει άνοδο περισσότερο από 2%. Εκτός αεροπορικών εταιρειών, η General Electric και 3M υποχωρούν περισσότερο από 2% και 12%, αντίστοιχα, λόγω των αδύναμων προοπτικών.

Η Johnson & Johnson βλέπει τη μετοχή της να πέφτει -2,11% παρά την ανακοίνωση κερδών που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το δ τρίμηνο του 2023 , καθώς η αμερικανική φαρμακευτική επωφελήθηκε σημαντικά από την απόδοση μίας θεραπείας για την ψωρίαση. Ο αμερικανικός κολοσσός ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 2,29 δολαρίων/μετοχή, οριακά υψηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για προσαρμοσμένα κέρδη 2,28 δολαρίων/μετοχή.

Την ανιούσα έχει πάρει η μετοχή της Procter & Gamble (+4,42%) μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Οι καθαρές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 3% σε σχέση με την περσινή χρονιά και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,47 δισ. δολάρια ή 1,40 δολ ανά μετοχή έναντι 3,93 δισ. δολ ή 1,59 δολ ανά μετοχή πέρυσι.

Οι κινήσεις αυτές προστίθενται στην άνοδο του S&P 500, αφού ο δείκτης της ευρύτερης αγοράς έφτασε επίσημα σε έδαφος bull market την Παρασκευή, ξεπερνώντας τόσο το προηγούμενο ενδοημερήσιο όσο και το ιστορικό υψηλό κλεισίματος από τον Ιανουάριο του 2022. «Η αγορά έχει τιμολογηθεί στην εντέλεια αυτή τη στιγμή, εννοώ ότι μόλις σήμερα πετύχαμε ιστορικά υψηλά», δήλωσε η Cheryl Young, ιδιωτική σύμβουλος στο Rockefeller Global Family Office, στο CNBC. «Έτσι, κάθε είδους σοκ θα μπορούσε να προκαλέσει μερικές πολύ μεγάλες υποχωρήσεις εδώ».

«Debate» η μείωση των επιτοκίων

Το θέμα μειώσεων των επιτοκίων εξακολουθεί κι είναι μόνιμο «debate» μεταξύ της αγοράς και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα των στοιχείων για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν την Πέμπτη και οι τιμές για τις καταναλωτικές δαπάνες την Παρασκευή. Και οι δύο εκθέσεις αναμένεται να δώσουν πληροφορίες για τις επόμενες κινήσεις της Fed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπερταμείο: Διαχειρίζεται assets αξίας 5,5 δισ. ευρώ

ΔΕΗ: Εκτίναξη EBITDA στα 3 δισ. το 2030 – Επενδύσεις μαμούθ 9 δισ. την επόμενη 3ετία

BoJ: Έστειλε «σήμα» πως πλησιάζει το τέλος των αρνητικών επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider