Διευρύνεται για τον χρυσό η απόσταση από τα 2.000 δολάρια - «Άλμα» 7% για το παλλάδιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνεται για τον χρυσό η απόσταση από τα 2.000 δολάρια - «Άλμα» 7% για το παλλάδιο
Μακραίνει η απόσταση από τα 2000 δολάρια για τον χρυσό. Άλμα σημείωσε το παλάδιο.

Πτωτικό σερί για τον χρυσό που βλέπει το «μαξιλάρι» των 2000 δολαρίων να απομακρύνεται κι άλλο. Μία μέρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό, ο χρυσός συνέχισε και κινείται πτωτικά, την ίδια στιγμή το παλλάδιο σημείωσε άλμα άνω του 7%.

Ο χρυσός spot σημείωσε πτώση 0,1% στα 1.991,09 δολάρια ανά ουγγιά - πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή που σημείωσε από τις 13 Δεκεμβρίου. Η χθεσινή ημέρα είχε κλείσει με πτώση περίπου 1,4%.

Τα futures χρυσού έκλεισαν 0,1% χαμηλότερες στα 2.004, 3 δολάρια.

«Ο χρυσός διαπραγματεύεται χαμηλότερα στον απόηχο των ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό. Θα είναι δύσκολο για τον χρυσό να ανακάμψει, διότι ένα μέρος του ράλι που ξεπέρασε τα 2.000 δολαρια βασίστηκε στην προσδοκία ότι οι μειώσεις των επιτοκίων της Fed θα έρθουν νωρίτερα», δήλωσε ο Bob Haberkorn, στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην RJO Futures.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έδειξαν ότι αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο. Η εξέλιξη αυτή έχει ψαλιδίσει τις προσδοκίες των επενδυτών, που πλέον αναμένουν τρεις μειώσεις επιτοκίων, κατά 25 μονάδες βάση έκαστη, το τρέχον έτος από τη Fed αντί για τέσσερις, όσες δηλαδή «έδειξε» και η ίδια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα τον Δεκέμβριο.

Το ενδιαφέρον τώρα των επενδυτών θα επικεντρωθεί στα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τον PMI των ΗΠΑ που πρόκειται να ανακοινωθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή, αντίστοιχα.

Το παλλάδιο σημείωσε άλμα 7,4% στα 927,50 δολάρια , άνοδο 2,2 % σημείωσε και η πλατίνα φτάνοντας στα 890,71 δολάρια. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι τιμές του παλλαδίου είχαν πέσει κάτω ακόμα κι από εκείνες της πλατίνας για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2018. «Πιθανότατα οι επενδυτές αγοράζουν παλλάδιο στις βουτιές, καθώς οι τιμές τείνουν προς τα κάτω τους τελευταίους μήνες», εκτίμησε ο Daniel Ghali, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων στην TD Securities.

Το ασήμι κέρδισε 1,3% και πουλιέται στα 22,36 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γέλεν: Η τάση του πληθωρισμού είναι πτωτική - Λάθος να εστιάζουμε στις μικρές διακυμάνσεις

Kraft Heinz: Η πτώση στον όγκο πωλήσεων έπληξε τα κέρδη και τη μετοχή

Continental: Πάνω από 7.000 απολύσεις στην προσπάθεια μετάβασης στην «καθαρή» οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider