Wall Street: Πτωτικά οι δείκτες, με την προσοχή στραμμένη σε Fed και Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Πτωτικά οι δείκτες, με την προσοχή στραμμένη σε Fed και Nvidia
Οι επενδυτές περιμένουν τα πρακτικά της Fed και τα οικονομικά στοιχεία της Nvidia.

Τελευταία ενημέρωση: 22:01

Πτωτικά και με επιφυλακτικότητα κινούνται οι δείκτες την Τετάρτη στην Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να στραμμένη στα πρακτικά της Fed που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη. Όπως αυτά αποκάλυψαν οι αξιωματούχοι δεν βιάζονται να μειώσουν τα επιτόκια, ενώ εξέφρασαν τόσο αισιοδοξία όσο και επιφυλακτικότητα για τον πληθωρισμό. Η πλειοψηφία τόνισε τους κινδύνους της υπερβολικά γρήγορης μείωσης των επιτοκίων, αναφέροντας πως θέλουν να αξιολογήσουν προσεκτικά τα δεδομένα για μεγαλύτερη πρόοδο στον πληθωρισμό.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία της Nvidia βρίσκονται στο επίκεντρο, αφού ο τεχνολογικός κολοσσός απώλεσε την Τρίτη απώλεσε κεφαλαιοποίηση ύψους 78 δισ. δολαρίων μέσα σε μια ημέρα, στη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια της ιστορίας της. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν μια συρρίκνωση της κεφαλαιοποίησης κατά 56 δισ. δολάρια στις 31 Μαΐου του 2023. Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα στοιχεία της μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,37% στις 38.419 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 0,43% στις 4.954 μονάδες και ο Nasdaq αποδυναμώνεται 1,01% στις 15.4726 μονάδες.

Την Τρίτη η μετοχή της Νvidia υποχώρησε 4,4% την Τρίτη, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 17 Οκτωβρίου, οπότε έχασε 4,7%. Το μέλος των Magnificent Seven αναμένεται πως θα ανακοινώσει ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου, ενώ η μετοχή της έχει ενισχυθεί κατά περισσότερο από 35%, μέχρι στιγμής, φέτος, και περίπου 225% μέσα σε ένα έτος. Οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από την FactSet αναμένουν ότι η Nvidia θα καταγράψει προσαρμοσμένα κέρδη 4,59 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 20,4 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο χρήσης που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο. Η μετοχής της υποχωρεί πάνω από 2%

Επίσης στο ταμπλό η cybersecurity Palo Alto Networks υποχωρεί πάνω από 26% μετά την αναθεώρηση επί τα χείρω του guidance για τα ετήσια έσοδά της. Πάνω από 13% υποχωρεί η Solar Edge Technologies μετά το αδύναμο guidance για το πρώτο τρίμηνο.

Επίσης, έγινε γνωστό πως η Amazon θα ενταχθεί στην ομάδα των blue chips. Η υπερδύναμη του online λιανεμπορίου θα προστεθεί στον Dow Jones Industrial Average τη Δευτέρα, αντικαθιστώντας την Walgreens Boots Alliance. H S&P Dow Jones Indices, η οποία διαχειρίζεται τον δείκτη των 30 μετοχών, επισήμανε ότι οι αλλαγές προκλήθηκαν από το σπλιτ μετοχών 3 προς 1 της Walmart, το οποίο επίσης θα ισχύσει από την επόμενη εβδομάδα και αντικατοπτρίζουν την εξελικτική φύση της αμερικανικής οικονομίας. Η μετοχή της Amazon έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την αρχή του 2023, χαρίζοντας στην εταιρεία κεφαλαιοποίηση άνω των 1,7 τρισ. δολαρίων. Μαζί με τις Boeing και Salesforce, η Amazon θα είναι μία από τις μετοχές του Dow που δεν καταβάλουν μέρισμα. H μετοχή ενισχύεται κατά 1,24%.

Ο ευρύτερος τεχνολογικός τομέας είναι υπερετιμημένoς, σύμφωνα με τον Alex McGrath, επικεφαλής επενδύσεων στην NorthEnd Private Wealth. Πιστεύει ότι το sell-off της Nvidia και άλλων μεγάλων τεχνολογικών ονομάτων την Τρίτη θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι επενδυτές συμβιβάζονται με τη «θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου» - δηλαδή, όταν τα υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία συνεχίζουν να αυξάνονται επειδή υπάρχουν αρκετοί επενδυτές πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα, μέχρι να μην υπάρχουν άλλα στο τέλος.

«Ο κόσμος συνεχίζει να πληρώνει υψηλότερες και υψηλότερες τιμές για τον τεχνολογικό τομέα κατά τη διάρκεια του ράλι και όσο προχωράς όλο και περισσότερο μέσα σ' αυτό, το μεγαλύτερο ερώτημα είναι: πότε ξεκινάς να το «ψαλιδίζεις» όλο αυτό; αναρωτιέται ο McGrath. «Και με αυτό που συμβαίνει με την Nvidia, νομίζω πως βλέπουμε ακριβώς αυτό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Πώς θα κινηθούν οι μετοχές κατά τη διάρκεια της πρώτης μείωσης των επιτοκίων - «Ταύρος» για τους επόμενους 3-6 μήνες

Deutsche Bank: Γιατί το τελευταίο μίλι του πληθωρισμού είναι και το πιο δύσκολο

«Βυθίζεται» η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής: Νομισματική κρίση και ανεξέλεγκτος πληθωρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider