Ευρωαγορές: Νέα ιστορικά υψηλά για STOXX 600 και DAX - Ράλι 15% για την H&M

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Νέα ιστορικά υψηλά για STOXX 600 και DAX - Ράλι 15% για την H&M
Ακόμα ένα ρεκόρ για τον πανευρωπαϊκό δείκτη μέσα στο 2024.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον STOXX 600 να διευρύνει για μία ακόμα ημέρα τα ιστορικά του υψηλά, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε υψηλότερα κατά 0,11% στις 511,65 μονάδες, με τον κλάδο του λιανικού εμπορίου να οδηγεί την άνοδο με κέρδη 2,7%, ενώ απώλειες 2,4% κατάγραψε ο ταξιδιωτικός τομέας, καθώς ενισχύεται η ανησυχία για τις επιπτώσεις στον κλάδο από την κατάρρευση της γέφυρας στην Βαλτιμόρη και το κλείσιμο του μεγαλύτερου λιμανιού διαμετακόμισης εμπορευματοκιβωτίων στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Eurostoxx 50 διαμορφώθηκε στις 5.080,28 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,32%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 18.475 μονάδες με κέρδη 0,49% στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του, ενώ ο γαλλικός CAC 40, έκλεισε στις 8.204 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,25%.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 7.931 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,01%, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο διαμορφώθηκε στις 34.759 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,21%.

Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,09% στις 11,111 μονάδες.

Στα ταμπλό των συνεδριάσεων, «άλμα» 15% σημείωσε η μετοχή της H&M, καθώς οι επιδόσεις του σουηδικού κολοσσού στο λιανεμπόριο ειδών ένδυσης ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη στο α' τρίμηνο.

Μάκρο

Με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τον προηγούμενο μήαν έτρεξε ο πληθωρισμός στην Ισπανία τον Μάρτιο καθώς οι κυβέρνηση απέσυρε τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σε εναρμονισμένα με την ΕΕ πρότυπα αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,2%, επιταχύνοντας από το 2,9% του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η αύξηση ήταν χαμηλότερη από το 3,3% που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Τα ινστιτούτα αναθεωρούν πτωτικά την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2024

Σουηδία: Σταθερά τα επιτόκια στο 4% - Πιθανή μείωση τον Μάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider