Wall Street: O Dow χάνει τα αρχικά κέρδη - Υποχωρεί για 4η μέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: O Dow χάνει τα αρχικά κέρδη - Υποχωρεί για 4η μέρα
Επιχείρηση ανασύνταξης στην αμερικανική αγορά μετά το αρνητικό ξεκίνημα στο β' τρίμηνο.

Τελευταία ενημέρωση 21.35

Η Wall Street βρίσκεται σε επιχείρηση ανασυγκρότησης μετά την αρνητική εκκίνηση του τριμήνου που άρχισε να ανατρέπεται στην χθεσινή συνεδρίαση.

Οι επενδυτές επεξεργάζονται τα δεδομένα για την αγορά εργασίας που δημοσιοποιήθηκαν χθες και σήμερα αλλά και τις αμφίσημες αναφορές των στελεχών της Federal Reserve, με τον πρόεδρο της Τζερόμ Πάουελ να υποστηρίζει ότι θα χρειαστεί χρόνος για να αξιολογηθεί η τρέχουσα κατάσταση του πληθωρισμού και να διατηρεί αβέβαιο το χρονοδιάγραμμα πιθανών μειώσεων των επιτοκίων.

Σε αντίστοιχο έδαφος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, που ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη ότι αναμένει μόνο μία μείωση των επιτοκίων φέτος και πιθανότητα το τέταρτο τρίμηνο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,75% στις 38.834 μονάδες. Ο S&P 500 βρίσκεται στις 5.186 μονάδες, μειωμένος κατά 0,46%, ενώ ο Nasdaq Composite αποδυναμώνεται 0,24% στις 16.238 μονάδες.

Ο χώρος της τεχνολογίας, που επηρεάστηκε αρχικά από τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε χθες στην Ταϊβάν όπου βρίσκονται αρκετοί από τους προμηθευτές των προϊόντων, φαίνεται να ανακάμπτει σήμερα με τις μετοχές της Nvidia να σημειώνουν άνοδο 1,5%. Αντίστοιχα κινείται και η μετοχή της Meta με κέρδη 1,43% και της Microsoft με 1,3%.

Επιχειρήσεις

Άνοδο 1,76% καταγράφει η μετοχή της Ford στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά την ανακοίνωσή της ότι πρόκειται να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην επέκταση της σειρά των υβριδικών της οχημάτων στοχεύοντας να καλύψει την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση. Μέχρι σήμερα για το 2024 η μετοχή σημειώνει κέρδη 12%.

Την παράσταση σήμερα «κλέβει» η Levis Strauss, με την μετοχή της να σημειώνει άλμα 18% αφού ανακοίνωσε αυξημένα κέρδη και αναβαθμισμένο guidance για το 2024. Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει τα κόστη και να γίνει πιο αποδοτική ώστε να ενισχύσει περαιτέρω προς τα πάνω τα αποτελέσματα της.

Η εταιρεία αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να κυμανθούν από 1,24 έως 1,27 δολάρια από το προηγούμενο εύρος των 1,15 - 1,25 δολαρίων.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, οι λιγότερες προσφορές στα προϊόντα σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος παραγωγής συνέβαλαν στην αύξηση του περιθωρίου κέρδους της Levis κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 58,2%, από 55,8% το 2023.

Μάκρο

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε από 212.000 στις 221.000 την προηγούμενη εβδομάδα στην υψηλότερη μέτρηση των τελευταίων εννέα εβδομάδων, παραμένοντας ωστόσο σε χαμηλά επίπεδα. Οι αναλυτές ανέμεναν 213.000 νέες αιτήσεις για την εβδομάδα που έληξε στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των συνεχιζόμενων αιτήσεων ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 19.000 σε 1,79 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Χθες Τετάρτη, ανακοινώθηκε επίσης πως οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούλιο του 2023, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε η ADP.

Την Παρασκευή αναμένονται νέα στοιχεία για τη μη γεωργική μισθοδοσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider