Χρυσός: Μικρή υποχώρηση από τα επίπεδα ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Μικρή υποχώρηση από τα επίπεδα ρεκόρ
Αν και ενδοσυνεδριακά άγγιξαν το ρεκόρ των 2.300 δολαρίων ανά ουγγιά, οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τελικά ελαρώς την Πέμπτη

Αν και ενδοσυνεδριακά άγγιξαν το ρεκόρ των 2.300 δολαρίων ανά ουγγιά, οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν τελικά την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αναλύουν διαρκώς τα «μία ζέστη μία κρύο» μηνύματα της Fed για τη μείωση των επιτοκίων και κυρίως ποιο θα είναι τελικά το χρονοδιάγραμμα των περικοπών.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε 0,3% στα 2.291,88 η ουγγιά, από το ρεκόρ των 2.304,09 δολαρίων όπου είχε σκαρφαλώσει νωρίτερα μέσα στη μέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού έχασαν 0,2%, κλείνοντας στα 2.311 δολάρια η ουγγιά.

«Είναι μια συνέχεια της τάσης… που αναπαράχθηκε από την ομιλία του Πάουελ ότι η Federal Reserve ετοιμάζεται να μειώσει τα επιτόκια», δήλωσε ο Bart Melek, επικεφαλής στρατηγικών εμπορευμάτων στην TD Securities.

«Αυτό συνήθως δίνει ώθηση στον χρυσό, ιδίως από τη στιγμή που φαίνεται ότι η Fed είναι αρκετά προετοιμασμένη να μειώσει τα επιτόκια σε μια εποχή όπου ο πληθωρισμός θα είναι σημαντικά πάνω από τον στόχο του 2%», πρόσθεσε.

Οι αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένου του Πάουελ, συνέχισαν την Τετάρτη να εστιάζουν στην ανάγκη για περισσότερη συζήτηση και περισσότερα δεδομένα πριν από τη μείωση των επιτοκίων, μια κίνηση που οι χρηματοπιστωτικές αγορές αναμένουν πως θα συμβεί τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι συνθήκες στην αγορά εργασίας σταδιακά «χαλαρώνουν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοδικό momentum στις ευρωαγορές - Άλμα 15% για την Delivery Hero

Δεν έπεισε το Χρηματιστήριο - «Ουρά» πωλήσεων ταλαιπώρησε μετοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider