Ανοδικό momentum στις ευρωαγορές - Άλμα 15% για την Delivery Hero

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικό momentum στις ευρωαγορές - Άλμα 15% για την Delivery Hero
Ελαφρώς ανοδικά έκλεισαν οι ευρωαγορές, καθώς αρχίζουν να αποκτούν ξανά τη δυναμική που στερούνται στην αρχή του δευτέρου τριμήνου.

Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές την Πέμπτη, καθώς προσπαθούν να αποκτήσουν ξανά τη δυναμική που στερούνται μέχρι στιγμής το δεύτερο τρίμηνο του 2024, κλείνοντας για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση σε πράσινο έδαφος.

Ο Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,18% στις 510,94 μονάδες με τους επιμέρους κλάδους να κινούνται με ανάμεικτα πρόσημα. Οι μετοχές των εξορύξεων σημείωσαν άνοδο 1,7% ενώ ο τομέας των χημικών πτώση 0,6%. Ο δείκτης Eurostoxx 50 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,02% στα επίπεδα των 5.070 μονάδων.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 18.405 μονάδες με άνοδο 0,17%, ενώ στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 0,02% στις 8.151 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στο +0,47% και τις 7.974 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο αποδυναμώθηκε κατά 0,11%, στις 34.443 μονάδες και στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,53%, στις 11.090 μονάδες.

Στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, η μετοχή της Volvo αυξήθηκε 7% μετά την ανακοίνωση πωλήσεων-ρεκόρ για τον μήνα Μάρτιο.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η βρετανική ρυθμιστική αρχή διέταξε να γίνει εις βάθος έλεγχος στη συγχώνευση της Vodafone με το δίκτυο κινητής Three της CK Hutchison. Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτει, η αρχή εκφράζει την ανησυχία της πως η συμφωνία «μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική συρρίκνωση του ανταγωνισμού» στο Ην. Βασίλειο. Στον απόηχο αυτής της εξέλιξης η μετοχή της Vodafone υποχώρησε 1,54%.

Στον αντίποδα, άλμα σχεδόν 15% πραγματοποίησε η μετοχή της Delivery Hero, της γερμανικής εταιρείας διανομής τροφίμων, αφού το Bloomberg ανέφερε ότι η ακτιβιστική επενδυτική εταιρεία Sachem Head Capital Management απέκτησε μερίδιο 3,6% στην εταιρεία και μπορεί να επιδιώξει θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider