Wall Steet: Κυνηγά το «8 στα 8» ο Dow- Ράλι 130% για την Novavax

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Steet: Κυνηγά το «8 στα 8» ο Dow- Ράλι 130% για την Novavax
Οι επενδυτές είναι πιο αισιόδοξοι τον τελευταίο καιρό αφού η Federal Reserve ανέφερε ότι η επόμενη κίνηση είναι απίθανονα είναι μια αύξηση των επιτοκίων.

Τελευταία ενημέρωση: 21:09

Ένα εντυπωσιακό σερί 8 θετικών συνεδριάσεων προσπαθεί να ολοκληρώσει ο Dow την Παρασκευή στην Wall Street, με τους επενδυτές να αισθάνονται ακόμα πιο αισιόδοξοι πως η Federal Reserve έχει πιάσει ταβάνι όσο αφορά τα επιτόκια και πλέον ο μόνος δρόμος είναι η μείωσή τους στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Οι τρεις δείκτες μετά από ένα θετικό άνοιγμα, πλέον καταγράφουν μεικτή εικόνα. Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones διαπραγματεύεται στις 39.476 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,23%. Ο διευρυμένος S&P 500, ενισχύεται 0,13% στις 5.261 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί οριακά 0,03% στις 16.322 μονάδες.

Χθες ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,85%, σημειώνοντας το μεγαλύτερο «πράσινο» σερί του εντός του 2024, κάνοντας το 7 στα 7, και πλησιάζοντας το ρεκόρ των εννέα θετικών συνεδριάσεων που καταγράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε επίσης την Πέμπτη, κλείνοντας πάνω από τις 5.200 για πρώτη φορά από τις αρχές Απριλίου.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Novavax στο εκτοξεύθηκε μέχρι το +140% μετά την ανακοίνωση πως προχώρησε σε συμφωνία ύψους 1,4 δισ. δολαρίων με την Sanofi για την εμπορική διάθεση του εμβολίου της για τον ιό Covid - 19 και για την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου που θα προστατεύει συνδυαστικά από κορονοϊό και γρίπη. Πρόκειται για μία συμφωνία με την οποία η Novavax επιβεβαιώνει την παρουσία της στο χώρο και παίρνει μεγάλη ώθηση μετά την κατάρρευση της ζήτησης για το εμβόλιο του Covid τα τελευταία δύο χρόνια καθώς το Φεβρουάριο του 2023 είχε δηλώσει ότι έχει «σημαντικές αμφιβολίες» για το αν θα καταφέρει να συνεχίσει τη λειτουργία της. Πλέον η μετοχή βρίσκεται στο +100%.

H μετοχή της εταιρείας κατασκευής ηλιακών συστημάτων Array Technologies, υποχωρεί από το +9% και πλέον διαπραγματεύεται στο +1%, μετά την ανακοίνωση πως τα προσαρμοσμένα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο ήταν 6 σεντς ανά μετοχή, με έσοδα 153,4 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών της FactSet που έβλεπαν ζημία 4 σεντς ανά μετοχή, με έσοδα 141,2 εκατ. δολάρια.

Μια ισχυρή σεζόν κερδών, καθώς και ορισμένα πιο ήπια δεδομένα για την εργασία, έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών όσο αφορά τις προοπτικές των μετοχών.

«Αυτό που είναι σημαντικό σε όλο αυτό το πλαίσιο είναι εάν «είμαστε στα πρώτα στάδια μιας μακροπρόθεσμης bull αγοράς ή όχι;»» αναφέρει ο Chris Hyzy, επικεφαλής επενδύσεων της Merrill και της Bank of America Private Bank. «Είναι εύκολο να το λέει κανείς σε μία τέτοια ημέρα, αλλά κατά τη γνώμη μας, είμαστε».

Μάκρο

Υποχώρηση σημείωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, παρά τα κατά τα άλλα ισχυρά μηνύματα από την οικονομία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα ο δείκτης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, υποχώρησε για το Μάιο στο 67,4 από 77,2 τον Απρίλιο, αρκετά μακριά από την πρόβλεψη του Dow Jones για 76. Σε μηνιαία βάση, πρόκειται για μείωση κατά 12,7%, αλλά σε ετήσια βάση σημειώθηκε αύξηση 14,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Mazda σημείωσε αύξηση 26% στις καθαρές πωλήσεις κατά το οικονομικό έτος

Μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας οι ΗΠΑ - Εκθρονίστηκε η Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider