Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Πτωτικά για 2η συνεχή ημέρα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχοντας προηγουμένως πετύχει ένα σε ανοδικό σερί 9 συνεδριάσεων.

Πτωτικά για 2η συνεχή ημέρα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχοντας προηγουμένως πετύχει ένα σε ανοδικό σερί 9 συνεδριάσεων. Η αγορά εξακολουθεί και σήμερα να «παίρνει τάση» από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,2% στις 522 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 0,33% στις 18.662 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,36%, στις 8.159 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί 0,18%, στις 8.423 μονάδες.

Ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,08%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB κινείται σταθεροποιητικά στις 35.415 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη άνω του 6% σημειώνει η μετοχή της Richemond, καθώς η ελβετική εταιρεία αγαθών πολυτελείας ανακοίνωσε αύξηση 3% στις ετήσιες πωλήσεις, παρά την οπισθοχώρηση των πωλήσεων στο δ' τρίμηνο εξαιτίας της ασθενέστερης ζήτησης στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Και ενώ την προσοχή τραβά η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, συνεχίζονται οι δηλώσεις αξιωματούχων αναφορικά με την πορεία της επιτοκιακής πολιτικής της ΕΚΤ. Σήμερα η Ιζαμπέλ Σνάμπελ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, τάχθηκε κατά των διαδοχικών μειώσεων των επιτοκίων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

«Με βάση τα τρέχοντα στοιχεία, μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο δεν φαίνεται δικαιολογημένη», δήλωσε στην εφημερίδα. «Θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ προσεκτικά τα δεδομένα γιατί υπάρχει κίνδυνος πρόωρης χαλάρωσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider