Wall Street: «Νηνεμία» μετά το ρεκόρ των 40.000 μονάδων του Dow - «Βουτιά» 26% για την GameStop

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: «Νηνεμία» μετά το ρεκόρ των 40.000 μονάδων του Dow - «Βουτιά» 26% για την GameStop
Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι δείκτες, μία ημέρα αφού ο Dow Jones κατέγραψε ιστορική επίδοση.

Τελευταία ενημέρωση 22.31

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφουν οι δείκτες την Παρασκευή στην Wall Street, μία ημέρα αφού ο Dow Jones έσπασε, έστω και για λίγο, το φράγμα των 40.000 μονάδων για πρώτη φορά στην ιστορία του. Συγκεκριμένα, ο Dow έφτασε ενδοσυνεδριακά στις 40.051,05 μονάδες, πριν υποχωρήσει και ολοκληρώσει την συνεδρίαση με πτώση 0,1%.

Σήμερα ο Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 39.979 μονάδες, ενώ o S&P 500 ενισχύεται οριακά 0,08% στις 5.301 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq Composite βρίσκεται στις 16.681 μονάδες και διολισθαίνει 0,10%.

Παρά το αδύναμο τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης, οι δείκτες βρίσκονται σε καλό δρόμο για να κλείσουν την εβδομάδα με κέρδη. Ο Nasdaq Composite πρωτοστατεί με άνοδο 2,2%, ακολουθούμενος από την άνοδο του S&P 500 κατά 1,4%. Ο Dow βρίσκεται καθ' οδόν για να κλείσει την εβδομάδα 0,9% υψηλότερα. S&P 500 και Nasdaq είναι σε τροχιά για να καταγράψουν τέταρτη διαδοχική εβδομάδα κερδών, ενώ ο Dow Jones οδεύει για την πέμπτη θετική εβδομάδα.

«Η αξιοσημείωτη άνοδος του Dow ξεπέρασε πολλές προσδοκίες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου, αλλά η προοπτική μας παραμένει αμετάβλητη», δήλωσε ο Todd Morgan, πρόεδρος της Bel Air Investment Advisors. «Μέσα από πολέμους, υφέσεις, εκλογές, παραπομπές, οικονομικές κρίσεις και συνέχεια, η μακροπρόθεσμη επένδυση σε μετοχές υψηλής ποιότητας είναι το κλειδί για την οικοδόμηση πλούτου» πρόσθεσε.

Αυτά τα ορόσημα έρχονται εν μέσω ελπίδων ότι τα επιτόκια έχουν φτάσει στo peak τους, τόνισε ο Thomas Martin, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments. «Η συνεχής αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και την αύξηση των εταιρικών κερδών βοήθησε επίσης να ωθήσει την αγορά σε αυτά τα αχαρτογράφητα νερά», πρόσθεσε.

Στο ταμπλό η μετοχή της GameStop υποχωρεί περισσότερο από 26% μετά την ανακοίνωση πως σχεδιάζει να πουλήσει 45 εκατ. μετοχές , ενώ στα προκαταρκτικά αποτελέσματα που παρουσίασε, οι πωλήσεις σημειώνουν πτώση το πρώτο τρίμηνο.

Επίσης η Reddit, σημειώνει ράλι 11% μετά την ανακοίνωση συνεργασίας με την OpenAI. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Reddit θα αποκτήσει ορισμένα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης που υποστηρίζονται από την OpenAI, ενώ ο κατασκευαστής του ChatGPT θα αποκτήσει πρόσβαση στην προγραμματισμό της εφαρμογής Data του Reddit για να «εκπαιδεύσει» τα ΑΙ μοντέλα της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ταύροι» για τη μετοχή της Eurobank οι αναλυτές μετά το Q1

Ασήμι: Ξεπέρασε τα 30 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια

gazzetta
gazzetta reader insider insider