Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ράλι 8,5% της Ocado

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ράλι 8,5% της Ocado
Αφήνουν τα μεικτά πρόσημα οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές όσο προχωρά η συνεδρίαση της Τρίτης.

Τελευταία ενημέρωση: 14:02

Αφήνουν τα μεικτά πρόσημα οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές όσο προχωρά η συνεδρίαση της Τρίτης και καταγράφουν πλέον ήπιες απώλειες, με τους αναλυτές να συνεχίζουν να σταθμίζουν τα δεδομένα που υπάρχουν σχετικά με την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,16% στις 521,47 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να διαπραγματεύονται στο πράσινο. Οι μετοχές των εταιρειών χημικών σημειώνουν άνοδο 0,4% ενώ η υγειονομική περίθαλψη υποχωρεί 0,4%. O Eurostoxx 50 διαμορφώνεται στις 5.049 μονάδες, με απώλειες 0,20%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ανεβαίνει 0,08% στα επίπεδα των 18.776 μονάδων, ενώ ο γαλλικός CAC 40 είναι στο -0,54% στις 8.088 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρεί 0,25% στις 8.296 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,13% στις 34.716 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώνεται στις 11.310 μονάδες, με πτώση 0,14%.

Στο ταμπλό η μετοχή του βρετανικού κολοσσού στον τομέα ανάπτυξης τεχνολογιών για τον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, Οcado, σημειώνει άνοδο έως και 8,5%, αφού ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε συνάψει συμφωνία με την τουρκική επιχείρηση delivery Getir για πρόσβαση στους πρώην πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να σταθμίζουν τις προοπτικές μείωσης των επιτοκίων τον Ιούνιο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφού δύο βασικοί παράγοντες χάραξης πολιτικής αναφέρθηκαν επάνω στη συγκεκριμένη προοπτική τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Όλι Ρεν ανέφερε πως «ο πληθωρισμός συγκλίνει με σταθερό τρόπο στο στόχο μας για το 2%, και έτσι είναι ώριμη η ώρα τον Ιούνιο να χαλαρώσουμε τη νομισματική πολιτική και να αρχίσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια», ενώ ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν δήλωσε στους Financial Times πως «εξαιρώντας μεγάλες εκπλήξεις, αυτή τη χρονική στιγμή υπάρχουν αρκετά όσα βλέπουμε για την άρση του ανώτατου επιπέδου περιορισμού».

Τα σχόλια ενισχύουν τις εικασίες ότι η ΕΚΤ μπορεί να προηγηθεί της Federal Reserve στη μείωση των επιτοκίων, με την δεύτερη να έχει γίνει πιο προσεκτική στην αξιολόγηση της πορείας του πληθωρισμού.

Υπενθυμίζεται πως χθες η Wall Street παρέμεινε κλειστή λόγω του εορτασμού της Memorial Day.

Η εικόνα στην Ασία

Χαμηλότερα έκλεισαν οι δείκτες στα μεγαλύτερη χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, με τους επενδυτές να αναλύουν και εκείνοι με την σειρά τους τα σχόλια των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τους χρησμούς τους σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng έκλεισε σχεδόν flat, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 0,73%.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 έκλεισε στο -0,11%, ενώ ο ευρύτερος Topix έκλεισε οριακά υψηλότερα.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi ολοκλήρωσε σχεδόν αμετάβλητος, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 0,36%.

Ο S&P/ASX 200, έκλεισε στο -0,28%, μετά τα στοιχεία για το λιανεμπόριο της Αυστραλίας που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων του Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider