Κέρδη 3% για το πετρέλαιο - Την Κυριακή η συνάντηση του ΟΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη 3% για το πετρέλαιο - Την Κυριακή η συνάντηση του ΟΠΕΚ+
Με άνοδο σχεδόν 3% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές το αμερικανικό αργό στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς η αγορά επικεντρώνεται στην επικείμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+.

Με άνοδο σχεδόν 3% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές το αμερικανικό αργό στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς η αγορά στρέφει την προσοχή της στην επικείμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+.

Ο ΟΠΕΚ+ θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη την Κυριακή για να επανεξετάσει την πολιτική παραγωγής του. Προκειμένου να στηρίξουν τις τιμές, αρκετά μέλη του κρατούν εθελοντικά εκτός αγοράς 2,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Υπό αυτό το πρίσμα, το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 2,7% ή 2,11 δολάρια, στα 79,83 δολάρια.

Το αργό Brent παράδοσης Ιουλίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, κέρδισε 1,35% ή 1,12 δολάρια κλείνοντας στα 84,22 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Η Deutsche Bank διατήρησε τη πρόβλεψη της για τη τιμή του Brent για το δεύτερο τρίμηνο στα 83 δολάρια το βαρέλι και στα 88 δολάρια το βαρέλι για το δεύτερο εξάμηνο του 2024, υπό την προϋπόθεση ότι ο ΟΠΕΚ+ θα διατηρήσει την Κυριακή την ίδια πολιτική όσον αφορά την παραγωγή.

Ο αναλυτής της Deutsche Bank, Michael Hsueh δήλωσε ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ+ είναι απίθανο να αυξήσουν την παραγωγή, δεδομένου ότι η τρέχουσα τιμή του Brent είναι πιο κοντά στα 80 παρά στα 90 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σαουδική Αραβία αντιλαμβάνεται ότι η διατήρηση μιας τιμής - στόχου για το πετρέλαιο σημαντικά πάνω από την τιμή νεκρού σημείου των 75 δολαρίων ανά βαρέλι για τον πετρελαϊκό κλάδο στις ΗΠΑ δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, σημείωσε, η σταθεροποίηση της αμερικανικής παραγωγής από τον Σεπτέμβριο έχει δώσει στον ΟΠΕΚ κάποιο περιθώριο ελιγμών.

Η βενζίνη Ιουνίου σημείωσε άνοδο 1% στα 2,50 δολάρια το γαλόνι.

Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 2,52 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, κατρακυλώντας 5,2% την Παρασκευή ενώ σε επίπεδο εβδομάδας αποδυναμώθηκε κατά 4% και διολίσθησε σε χαμηλό από τις 16 Μαΐου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider