Διστακτικότητα στην Wall Street εν αναμονή της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διστακτικότητα στην Wall Street εν αναμονή της Fed
Στις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Τελευταία ενημέρωση 22:00

Με ήπιες απώλειες και μεικτά πρόσημα κινούνται τη Δευτέρα οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για τα επιτόκια όπως και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαΐου που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει τις μελλοντικές κινήσεις της.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,12% στις 38.845 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,19% στις 5.357 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,24% στις 17.173 μονάδες.

Στον επιχειρηματικό κλάδο, οριακή άνοδο 0,07% καταγράφει η μετοχή της Nvidia στην πρώτη μέρα εφαρμογής του split μετοχών 10 προς 1. Ράλι 1,42% σημειώνει η μετοχή της Meta.

Επίσης, «κατρακυλά» 1,79% η μετοχή της Apple, καθώς η εταιρεία παρουσίασε τα σχέδιά της για την τεχνητή νοημοσύνη, υπό το όνομα Apple Intelligence.

Στον αντίποδα, απώλειες καταγράφει η μετοχή της AMD που υποχωρεί κατά -4,12% μετά την υποβάθμισή της από την Morgan Stanley και την δήλωση του αναλυτή Joseph Moore ότι οι προσδοκίες της Wall Street για τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να είναι «άπιαστες».

Η απόφαση της Fed για τα επιτόκια και η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαΐου που αναμένονται την Τετάρτη μπορεί να ασκήσουν πιέσεις στην αγορά, ειδικά μετά την ισχυρή έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή και ενδέχεται να φέρει την αναβολή της πρώτης μείωσης των επιτοκίων.

Μετά τις νέες εξελίξεις, η εκτίμηση της αγοράς είναι για μία μόνο μείωση επιτοκίων φέτος και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το FedWatch της CME.

Υπενθυμίζεται ότι η Wall Street προέρχεται από μια θετική εβδομάδα, με τον S&P 500 να σημειώνει ενδοσυνεδριακό ρεκόρ την Παρασκευή. Ειδικότερα, σε εβδομαδιαία βάση ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,6%, ενώ S&P και Nasdaq έκλεισαν με κέρδη 1,1% και 1,7% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νάγκελ: Η ΕΚΤ ενδέχεται να μην μειώσει ξανά τα επιτόκια για αρκετό καιρό

Ιαπωνία: Συρρίκνωση της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο 

Κάζακς: Οι επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ εξαρτώνται από τον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider