Σε τροχιά ανάκαμψης ο χρυσός μετά το sell off της Παρασκευής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε τροχιά ανάκαμψης ο χρυσός μετά το sell off της Παρασκευής
Χρυσός / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Ήπια κέρδη κατέγραψαν στις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του χρυσού

Ήπια κέρδη κατέγραψαν στις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του χρυσού, με το μέταλλο να ανακάμπτει μερικώς από τις ισχυρές απώλειες της τελευταίας συνεδρίασης, που το οδήγησαν στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουλίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημείωσαν κέρδη 0,2% και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 2.327 δολαρίων/ουγγιά, ενώ οι τιμές στην spot αγορά ενισχύθηκαν κατά 0,8% στα 2.310,81 δολάρια/ουγγιά.

Νωρίτερα σήμερα, με έκθεσή του το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού επισημαίνει πως η βιομηχανία της εξόρυξης χρυσού πασχίζει να διατηρήσει την αύξηση της παραγωγής, σε ένα τοπίο που τα κοιτάσματα του κίτρινου μετάλλου γίνονται όλο και πιο δυσεύρετα.

«Τα ορυχεία σημείωσαν ρεκόρ παραγωγής το πρώτο τρίμηνο του 2024, με αύξηση 4% σε ετήσια βάση, γενικότερα όμως πιστεύω ότι η παραγωγή έπιασε το ταβάνι της γύρω στο 2016 - 2018 και δεν υπήρξε περαιτέρω ανάπτυξη από τότε», αναφέρει ο John Reade, αναλυτής στην WGC.

Σύμφωνα με στοιχεία της διεθνούς εμπορικής ένωσης, η παραγωγή των ορυχείων αυξήθηκε μόλις 0,5% το 2023 σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Προηγουμένως, το 2022 και το 2021 η αύξηση ήταν 1,35% και 2,7% αντίστοιχα, ενώ το 2020, η παγκόσμια παραγωγή χρυσού κατέγραψε την πρώτη συρρίκνωση σε διάστημα δεκαετίας, διολισθαίνοντας κατά 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider