Wall Street: Νέα ρεκόρ σε S&P 500 και Nasdaq... δια «χειρός» Apple

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέα ρεκόρ σε S&P 500 και Nasdaq... δια «χειρός» Apple
Ράλι 7,4% για τον τεχνολογικό κολοσσό μετά τις ανακοινώσεις για την AI.

Με μικτά πρόσημα και διαδοχικές εναλλαγές προσήμων ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street εν αναμονή των ανακοινώσεων μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναφορικά με την πορεία που θα ακολουθήσει στη νομισματική της πολιτική το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ την Τετάρτη θα ανακοινωθούν και τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή (PPI) Μαΐου.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 120 μονάδων ή 0,31% και διαμορφώθηκε στις 38.747 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 πέτυχε νέο ιστορικό υψηλό στις 5.375 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,27%. Καλύτερη εικόνα για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να παίρνει ώθηση από το ράλι της Apple και να κλείνει με κέρδη 0,88% στις 17.343 μονάδες, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «άλμα» άνω του 7% σε νέα ιστορικά επίπεδα των 207,15 δολαρίων σημείωσε η μετοχή της Apple, στον απόηχο του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών του τεχνολογικού κολοσσού, κατά το οποίο η εταιρεία ανακοίνωσε τα επόμενα βήματα στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, όπου συμπεριλαμβάνονται η ανανέωση του φωνητικού βοηθού Siri, η ενσωμάτωση του ChatGPT της OpenAI στα iPhone χωρίς επιπλέον κόστος αλλά και μια σειρά εργαλείων και νέων προσαρμόσιμων emoji.

Νωρίτερα, σήμερα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της, ενώ αύριο Τετάρτη αναμένονται οι αποφάσεις για την πολιτική επιτοκίων και η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι το επιτόκιο δανεισμού θα παραμείνει αμετάβλητο, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια της Fed δεν υποδεικνύουν καμία πιθανότητα μείωσης στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME. Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης αν των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, οι επενδυτές τιμολογούν επίσης με πιθανότητα 66% μία μείωση επιτοκίων τον Νοέμβριο.

Ο Marko Kolanovic, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής μετοχών της JPMorgan, προειδοποίησε ότι οι πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων έχουν μειωθεί μετά την ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας τον Μάιο. «Βλέπουμε μειωμένες προοπτικές για χαλάρωση φέτος και τώρα αναμένουμε την πρώτη περικοπή της Fed μόνο τον Νοέμβριο», έγραψε.

«Συνολικά, η αγορά έχει αρχίσει να προετοιμάζεται λίγο για ένα επιθετικό μήνυμα από τη Fed – όχι απαραίτητα ότι θα αυξηθούν τα επιτόκια, αλλά απλώς ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μειωθούν», ανέφερε από την πλευρά του ο Bill Merz, επικεφαλής ανάλυσης κεφαλαιαγορών στην U.S. Bank Wealth Management.

Εμπορεύματα

Υψηλότερα έκλεισαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας σε ανοδική τροχιά μετά το «άλμα» της Δευτέρας, καθώς η αναθεωρημένες προβλέψεις της Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) για τις προοπτικές της ζήτησης έδωσαν ώθηση στον «μαύρο χρυσό».

Έτσι, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουλίου για το αμερικανικό αργό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 77,90 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 0,2%, ενώ το ευρωπαϊκό brent ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 0,4% στα 81,92 δολάρια/βαρέλι στις συναλλαγές στο ICE Futures Europe

Την ίδια στιγμή, οριακά κέρδη κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, με τα συμβόλαια Ιουλίου να καταγράφουν άνοδο 0,1% στα 2.326,60 δολάρια/ ουγγιά, ενώ οι τιμές στην spot αγορά έκλεισαν στα 2.312,70 δολάρια/ ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider