Πτώση πάνω από 1% για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση πάνω από 1% για τον χρυσό
Η τιμή spot του χρυσού απώλεσε πάνω από 1% στα 2.299,61 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου αποδυναμώθηκε 1,7% στα 2.315,40 δολάρια η ουγγιά.

Στα «κόκκινα» ολοκλήρωσε την Πέμπτη τη συνεδρίασή του ο χρυσός έπειτα από την θετική αποκλιμάκωση που παρατηρήθηκε στις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ. Αναλυτικότερα, η τιμή spot του χρυσού απώλεσε πάνω από 1% στα 2.299,61 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου αποδυναμώθηκε 1,7% στα 2.315,40 δολάρια η ουγγιά.

Η τιμή spot του ασημιού κατρακύλησε 2,8% στα 28,88 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 1,3% στα 951,30 δολάρια και το παλλάδιο διολίσθησε 2,1% στα 887,50 δολάρια. «Η αδυναμία του χρυσού να διατηρήσει το ράλι αυτή την εβδομάδα υποδηλώνει εκτεταμένη αποκόμιση κερδών», δήλωσε ο Τάι Γουόνγκ, ανεξάρτητος trader μετάλλων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

«Το κινεζικό αγοραστικό ενδιαφέρον μπορεί να επανέλθει σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά δεν είναι σαφές πού, αλλά δεν έχουν αγοράσει σε επίπεδο πάνω από τα 2.300 δολάρια», πρόσθεσε. Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα τον Μάιο εν μέσω χαμηλότερου ενεργειακού κόστους, γεγονός που δείχνει ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε μετά την εκτίναξη του κατά το πρώτο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για έβδομη διαδοχική φορά την Τετάρτη και βλέπει μόνο μία μείωση των επιτοκίων το 2024, παρά την πρόοδο στον πληθωρισμό, καθώς η ανάπτυξη και η ανεργία παραμένουν σε επίπεδα που η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θεωρεί βιώσιμα σε μακροπρόθεσμο βαθμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί η ΑΒ Βασιλόπουλος «ευχαριστεί» την Lidl Hellas;

AVAX: Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Prodea

gazzetta
gazzetta reader insider insider