Γιατί η ΑΒ Βασιλόπουλος «ευχαριστεί» την Lidl Hellas;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί η ΑΒ Βασιλόπουλος «ευχαριστεί» την Lidl Hellas;
Τη δική της απάντηση μέσω Facebook έδωσε η ΑΒ Βασιλόπουλος στην συγκριτική διαφημιστική καμπάνια της Lidl Hellas.

Τη δική της απάντηση μέσω Facebook έδωσε η ΑΒ Βασιλόπουλος στη συγκριτική διαφημιστική καμπάνια της Lidl Hellas που στο site της εξέτασε τις τιμές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας την περίοδο 14 έως 18 Μαΐου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως είναι ο φθηνότερος discounter.

Σύμφωνα με την τιμοληψία της, η Lidl Hellas εμφανίζεται στον πίνακά της να είναι φθηνότερη στο καλάθι των 14 προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας σε σχέση με τις ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, τις οποίες δεν κατονομάζει ευθέως αλλά παρουσιάζει σαν Σούπερ Μάρκετ Α και Σούπερ Μάρκετ Β. Βέβαια, στις αποδείξεις που προσκομίζει αφενός, εμφανίζει ξεκάθαρα την επωνυμία των 2 προαναφερθεισών αλυσίδων, αφετέρου και τα χρώματα που χρησιμοποιεί για να τις περιγράψει είναι... χαρακτηριστικά και σήμα κατατεθέν: το γαλάζιο και το πορτοκαλί.

Σε κάθε περίπτωση, η AB Βασιλόπουλος πήρε θέση με post στο Facebook, ευχαριστώντας μάλιστα «την αγαπητή Lidl Hellas» για τις αγορές της. «Η απόδειξή σου θα ήταν ακόμα πιο χαμηλή αν είχες ΑΒ Plus και εξαργύρωνες μια 6ευρη επιταγή. Γι' αυτό σε κάναμε μέλος, ώστε την επόμενη φορά να ψωνίσεις οικονομικότερα!» έσπευσε να συμπληρώσει, μαζί με το hashtag: #TaLidlExounABPlus.

Παρατηρεί κανείς ότι στις αποδείξεις που παραθέτει η Lidl εμφανίζεται παραδόξως να είναι η 2η φθηνότερη αλυσίδα βάσει τελικού κόστους. Η απάντηση δίνεται από τον συγκριτικό πίνακα που δημιούργησε για τον σκοπό της διαφήμισης, όπου κάνει αναγωγή στις τιμές σε αρκετές περιπτώσεις, συγκρίνοντας συσκευασίες και ποσότητες που δεν είναι όμοιες μεταξύ τους, όπως πχ στα private label φασολάκια των τριών σούπερ μάρκετ: η συσκευασία του Lidl αφορά το 1 κιλό ενώ αυτές των ανταγωνιστών της είναι του μισού κιλού.

Πιο συγκεκριμένα, το 1 kg φασόλια γίγαντες στην Lidl κοστίζει 3,65 ευρώ, ενώ σε ΑΒ και Σκλαβενίτη το μισό κιλό - βάσει των αποδείξεών τους- ανέρχεται σε 2,10 ευρώ, αντιστοίχως, με τη γερμανική αλυσίδα soft discount, κατ' επέκτασιν να συμπεραίνει πως στις άλλες 2 επιχειρήσεις το 1 κιλό, θα κόστιζε 4,20 ευρώ.

«Το οικονομικότερο σούπερ μάρκετ με αποδείξεις. Έως και 16,2% φθηνότερα. Είναι η σύγκριση που κάνει τη διαφορά. Είναι οι αποδείξεις που δείχνουν ποιο είναι το οικονομικότερο σούπερ μάρκετ. Είναι οι χαμηλές τιμές που μας καθιστούν την Νο1 επιλογή» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της η Lidl Hellas.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΒ Βασιλόπουλος: Ένας από τους πιο ελκυστικούς εργοδότες στον κλάδο της λιανικής στην Ελλάδα

Lidl Ελλάς: Συνεχίζει την πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» σε πάνω από 80 προϊόντα βασικής ανάγκης

Σούπερ μάρκετ: Το μέλλον περνά από τα... αυτόματα ταμεία 

gazzetta
gazzetta reader insider insider