Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street - Δεν κράτησε η δυναμική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικά πρόσημα στην Wall Street - Δεν κράτησε η δυναμική
Χαμηλότερα κινούνται την Παρασκευή οι δείκτες της Wall Street παίρνοντας μία «ανάσα» από το ράλι που οδήγησε S&P 500 και Nasdaq να «σπάσουν» για 4η σερί φορά τα ρεκόρ τους στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Χαμηλότερα κινούνται την Παρασκευή οι δείκτες της Wall Street παίρνοντας μία «ανάσα» από το ράλι που οδήγησε S&P 500 και Nasdaq να «σπάσουν» για 4η σερί φορά τα ρεκόρ τους στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,41% στις 38.491 μονάδες και ο διευρυμένος S&P 500 αποδυναμώνεται 0,27% στις 5.419 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται στα επίπεδα των 17.641 μονάδων με απώλειες 0,14%.

Οι παγκόσμιες πιέσεις, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής αστάθειας στη Γαλλία και της απόφασης της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, συνεισφέρουν στο αρνητικό κλίμα της Παρασκευής κατά τον Adam Crisafulli της Vital Knowledge.

Η νικηφόρα συνεδρίαση της Πέμπτης, είχε ώθηση από τα οικονομικά στοιχεία για τις τιμές χονδρικής (PPI) που επιβεβαίωσαν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν, στον απόηχο της Fed που διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για 7η σερί συνεδρίαση και «έδειξε» σε μία μείωση το 2024.

Οι ελπίδες για μείωση του πληθωρισμού ήταν που έστειλαν τις μετοχές υψηλότερα αυτή την εβδομάδα. Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 1,6%, ενώ ο Nasdaq έχει προσθέσει 3,1%. Ο Dow είναι ο μόνος που θα ολοκληρώσει με απώλειες, της τάξεως του 0,4%.

Στον κλάδο των επιχειρήσεων, η μετοχή του γίγαντα του λογισμικού Adobe καταγράφει άλμα 14%, μετά την ανακοίνωση για αποτελέσματα β' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Η Adobe αναβάθμισε το guidance της για το σύνολο του έτους, κάνοντάς την να ξεχωρίζει σε σχέση με τις ομοειδείς της που φαίνεται να διανύουν δύσκολη περίοδο.

Μάκρο

Απρόσμενη πτώση κατέγραψαν οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Μάιο, η πρώτη μάλιστα από τον Δεκέμβριο, αποτελώντας μία ακόμα έκθεση που έρχεται να προστεθεί στα πρόσφατα στοιχεία πως ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Συγκεκριμένα ο δείκτης τιμών εισαγωγής υποχώρησε 0,4% τον περασμένο μήνα, με τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal να μην προβλέπουν καμία αλλαγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Απρόσμενη πτώση 0,4% στις τιμές εισαγωγών τον Μάιο – Η πρώτη από τον Δεκέμβριο

Λεμέρ: Κίνδυνος δημοσιονομικής κρίσης σε περίπτωση νίκης της ακροδεξιάς στις γαλλικές εκλογές

Τράπεζα της Ιαπωνίας: Αμετάβλητα επιτόκια - Στο τραπέζι η μείωση των αγορών κρατικών ομολόγων

gazzetta
gazzetta reader insider insider