Σε χαμηλό 34ετίας το γεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 34ετίας το γεν
«Θα αντιδράσουμε κατάλληλα στις υπερβολικές κινήσεις που οδηγούν σε έντονες νομισματικές ανισορροπίες», ανέφερε.

To γεν βιώνει ισχυρές πιέσεις, διολισθαίνοντας σε νέο χαμηλό 34 ετών με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Ιαπωνίας, Γιοσιμάσα Χαγιάσι να διαμηνύει οι αρμόδιες αρχές θα παρεμβούν και θα ανταποκριθούν κατάλληλα στην υπερβολική συναλλαγματική αστάθεια που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Το γεν κατρακυλά κοντά στο επίπεδο των 160 ανά δολάριο την Τρίτη, που αποτελεί «φρέσκο» χαμηλό 34ετίας, μετά τα 160,245 που σημειώθηκε πέρσι στα τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου και επέφερε μια κεντρική κρατική παρέμβαση 9,79 τρισ. γεν (61,33 δισ. δολάρια) από το Τόκιο. Ο κ. Χαγιάσι, τόνισε ότι η υπερβολική αστάθεια στο συνάλλαγμα είναι ανεπιθύμητη καθώς επηρεάζει αρνητικά τη ζήτηση από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ενώ προκαλεί νομισματικούς τριγμούς.

«Παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις των νομισμάτων και θα ανταποκριθούμε κατάλληλα στην υπερβολική αστάθεια», επεσήμανε. Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες το ιαπωνικό νόμισμα επιδίδεται σε άγριες διακυμάνσεις, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας απογοήτευσε τους επενδυτές, συνεχίζοντας τις μαζικές αγορές ομολόγων, αντί να τις τερματίσει.

Από την πλευρά του, και ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Σουνίτσι Σουζούκι προειδοποίησε πως οι συναλλαγματικές ισοτιμίες πρέπει να είναι σταθερές και να αντικατοπτρίζουν τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη. «Θα αντιδράσουμε κατάλληλα στις υπερβολικές κινήσεις που οδηγούν σε έντονες νομισματικές ανισορροπίες», ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκτοξεύτηκε η πειρατεία στο Euro 2024 – Οι συλλήψεις και τα πρόστιμα

«Καταρχήν συμφωνία» για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας – Προς την έξοδο η HelleniQ Energy

Aegean: «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» στα Skytrax World Airline Awards 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider