Wall Street: Έσπασαν το πτωτικό σερί Nasdaq και S&P 500 - Ράλι 6% για την Nvidia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Έσπασαν το πτωτικό σερί Nasdaq και S&P 500 - Ράλι 6% για την Nvidia
Στα «κόκκινα» ο Dow Jones μετά το πενθήμερο ανοδικό σερί.

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με το comeback της Nvidia μετά το selloff της Δευτέρας να τερματίζει το τριήμερο πτωτικό σερί σε S&P 500 και Nasdaq, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 39.112 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 298 μονάδων ή 0,76%, ενώ στον αντίποδα ο διευρυμένος S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,39% στις 5.469 μονάδες. Καλύτερη εικόνα... «δια χειρός» Nvidia για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον Nasdaq να κλείνει στις συναλλαγές με κέρδη 1,26% στα επίπεδα των 17.717 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, η Nvidia -αφού είδε 430 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης να γίνονται καπνός μετά το αρνητικό «3 στα 3»- επανέκαμψε εμαφτικά, κλείνοντας υψηλότερα κατά 6,76% στα 126,09 δολάρια. Πλέον, ο τεχνολογικός κολοσσός απέχει περίπου 6% από τα ιστορικά υψηλά και βρίσκεται σχεδόν 140% υψηλότερα από τις αρχές του έτους, κατακτώντας τη δεύτερη καλύτερη απόδοση μεταξύ των εισηγμένων του S&P 500, πίσω από την Super Micro Computer.

Σε θετικό έδαφος με κέρδη περίπου 1% έκλεισε και ο τίτλος της Amazon, ενώ οι μετοχές των Meta και Google κέρδισαν 2,3% και 2,7% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, «βουτιά» 21% κατέγραψε η μετοχή της SolarEdge Technologies, ενώ η Pool Corp υποχώρησε σχεδόν 8%.

Μάκρο

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε ελαφρώς τον Ιούνιο όπως έδειξε η έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Conference Board. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στο 100,4 τον Ιούνιο από το καθοδικά αναθεωρημένο 101,3 του Μαΐου, ξεπερνώντας πάντως την εκτίμηση των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στο 100,0.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στέγασης (Federal Housing Finance Agency), οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν 0,2% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, μετά την αμετάβλητη μέτρηση του Μαρτίου. Για τους 12 μήνες μέχρι τον Απρίλιο οι τιμές αυξήθηκαν κατά 6,3% μετά από άνοδο 6,7% τον Μάρτιο.

Εμπορεύματα

Με απώλειες έκλεισαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης παραμένουν στο προσκήνιο, ασκώντας πιέσεις στον «μαύρο χρυσό».

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν χαμηλότερα κατά 0,80 δολάρια/βαρέλι ή 1% και διαμορφώθηκαν στα 80,83 δολάρια/βαρέλι. Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Αυγούστου να υποχωρούν κατά 1,2% στα 85,01 δολάρια/βαρέλι.

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν και οι τιμές του χρυσού, με την άνοδο του δολαρίου και την αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα να ασκούν πιέσεις στο μέταλλο.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 2.330,80 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας πτώση 0,6%. Αντίστοιχες απώλειες (0,6%) κατέγραψαν και οι τιμές στην spot αγορά, κλείνοντας στα 2.318.82 δολάρια/ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider