Πετρέλαιο: Σε υψηλά δύο μηνών το WTI μετά και το ράλι του Ιουνίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Σε υψηλά δύο μηνών το WTI μετά και το ράλι του Ιουνίου
Το υψηλότερο κλείσιμο για το αμερικανικό αργό από τις αρχές Μαΐου.

Με κέρδη έκλεισαν τις διαπραγματεύσεις της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, επεκτείνοντας το θετικό momentum με το οποίο ολοκλήρωσαν τον Ιούνιο, καθώς οι προοπτικές για τη ζήτηση στους θερινούς μήνες συνεχίζουν να δίνουν ώθηση στον μαύρο χρυσό.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης ενισχύθηκαν κατά 0,56 δολάρια/βαρέλι ή 0,7% και διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 82,10 δολαρίων/βαρέλι. Πρόκειται για το υψηλότερο κλείσιμο του WTI από τις αρχές Μαΐου.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό, με τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου του brent να διαμορφώνονται στα 85,76 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 0,9%.

Σημειώνεται πως τόσο το αμερικανικό αργό όσο και το brent έκλεισαν τον Ιούνιο σχεδόν 6% υψηλότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ανακάμπτοντας από τις χαμηλές πτήσεις των αρχών Ιουνίου, όταν η επέκταση των περικοπών στην παραγωγή από τα κράτη-μέλη του OPEC+ έπληξαν σημαντικά τις τιμές.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για μία διεύρυνση της σύρραξης στη Μέση Ανατολή και η γενικότερα γεωπολιτική ρευστότητα, οδήγησαν τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη να αφήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής ορισμένων περικοπών αρχής γενομένης από τις αρχές Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Unicredit: Αμφισβητεί το αίτημα της ΕΚΤ για έξοδο από τη ρωσική αγορά

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την ανακάλυψη επτά νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider