Unicredit: Αμφισβητεί το αίτημα της ΕΚΤ για έξοδο από τη ρωσική αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Unicredit: Αμφισβητεί το αίτημα της ΕΚΤ για έξοδο από τη ρωσική αγορά
Η ιταλική τράπεζα Unicredit δήλωσε την Δευτέρα, ότι αμφισβητεί του όρους που τέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να περιορίσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία.

Η ιταλική τράπεζα Unicredit δήλωσε την Δευτέρα, ότι αμφισβητεί του όρους που τέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να περιορίσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία. Ακόμη, σύμφωνα με το Reuters, θα επιδιώξει σχετική απόφαση από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο μεταξύ πάγωμα του αιτήματος εκ μέρους της ΕΚΤ.

Οι τράπεζες των κρατών της Ευρωζώνης που εξακολουθούν να εμπλέκονται με τη Ρωσία, δύο και πλέον χρόνια μετά από την εισβολή της στην Ουκρανία, έχουν δεχθεί αυξημένες πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες από τις ρυθμιστικές αρχές της Ένωσης αλλά και των ΗΠΑ.

Με επιστολή της η ΕΚΤ, υπέδειξε «έναν ξεκάθαρο χάρτη», προκειμένου οι Ευρωπαίοι δανειστές να κόψουν τους δεσμούς τους με τη Ρωσία. Τον Μάιο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας και υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ, Φάμπιο Πανέτα, τόνισε ότι οι ιταλικές τράπεζες «πρέπει να αποδεσμευθούν» λόγω κινδύνων για τη φήμη τους.

Η Unicredit ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι η πρόοδος που έχει κάνει μέχρι στιγμής, αποδεικνύει ότι είναι «πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική της ΕΚΤ για απεμπλοκή από την ρωσική αγορά». Ωστόσο, εξέφρασε «ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο που αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί, με βάση τις οδηγίες της ΕΚΤ, που υπερβαίνουν το ισχύον νομικό πλαίσιο».

Μετά την αυστριακή Raiffeisen, η UniCredit έχει τη μεγαλύτερη έκθεση στη Ρωσία, όπου διαχειρίζεται μια από τις 15 μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες, μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η UniCredit έχει μέχρι στιγμής περιορίσει την έκθεση της στη Ρωσία κατά 91% και την τοπική έκθεση κατά 65%, ενώ σχεδιάζονται «περαιτέρω σημαντικές μειώσεις».

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Στο 2,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

Βενσάν Μπολορέ: Ο «Γάλλος Μέρντοχ» που οδηγεί την Λεπέν στην εξουσία

Berenberg: «Σκληρό ροκ» διαπραγματεύσεων για μπλόκο στη Λεπέν - Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider