Γερμανία: Στο 2,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Στο 2,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο
Περισσότερο από το αναμενόμενο υποχώρησε ο γερμανικός πληθωρισμός τον Ιούνιο.

Περισσότερο από το αναμενόμενο υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Γερμανία τον Ιούνιο, επαναλαμβάνοντας την πτωτική του τάση μετά από δύο διαδοχικούς μήνες αυξήσεων και αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για μια νέα μείωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Σεπτέμβριο.

Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 2,5% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας τη Δευτέρα, από 2,8% τον Μάιο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει τον πληθωρισμό να υποχωρεί στο 2,6%.

Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, μειώθηκε στο 2,9% από 3,0% τον Μάιο.

Αν και ο συνολικός πληθωρισμός στη Γερμανία θα μπορούσε προσωρινά να μειωθεί στο 2% τους επόμενους μήνες, ο δομικός πληθωρισμός είναι πιθανό να σταθεροποιηθεί κοντά στο τρέχον επίπεδο και έτσι να παραμείνει πάνω από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ο επικεφαλής της μακροοικονομικής εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο της ING, Carsten Brzeski.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για τη Γερμανία και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες υποδηλώνουν ότι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης - που θα δημοσιευθούν την Τρίτη - θα δείξουν επίσης ευρεία χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές.

Τον Μάρτιο, ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης υποχώρησε στο 2,3%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2021.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης αναμένεται να κυμανθεί στο 2,5% τον Ιούνιο, από 2,6% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βενσάν Μπολορέ: Ο «Γάλλος Μέρντοχ» που οδηγεί την Λεπέν στην εξουσία

Bloomberg: Επιστρέφει ο καύσωνας στην Ευρώπη - Η Ελλάδα δίνει μάχη

Bloomberg: Επιστρέφει ο καύσωνας στην Ευρώπη - Η Ελλάδα δίνει μάχη

gazzetta
gazzetta reader insider insider