Bloomberg: Επιστρέφει ο καύσωνας στην Ευρώπη - Η Ελλάδα δίνει μάχη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Επιστρέφει ο καύσωνας στην Ευρώπη - Η Ελλάδα δίνει μάχη
Τις επόμενες μέρες, ηπιότερες για τον μέσο όρο της εποχής θερμοκρασίες θα ανακουφίσουν το κύμα καύσωνα που κυριάρχησε στην βορειοδυτική Ευρώπη.

Τις επόμενες μέρες, ηπιότερες για τον μέσο όρο της εποχής θερμοκρασίες θα ανακουφίσουν το κύμα καύσωνα που κυριάρχησε στην βορειοδυτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ελάχιστες θερμοκρασίες στο Βερολίνο θα πέσουν στους 11,5 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη και στους 10 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιστρέψουν από την επόμενη εβδομάδα, με επίκεντρο και πάλι τα νοτιοανατολικά της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα, οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται, με τις πυροσβεστικές αρχές να καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλαπλά μέτωπα που τροφοδοτούνται από ισχυρούς ανέμους. Οι καιρικές συνθήκες από τη Δευτέρα αναμένονται καλύτερες, ενώ η Κρήτη παραμένει σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η κλιματική αλλαγή επιτείνει τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων παγκοσμίως και αναδεικνύει το 2024 ως την θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ, επηρεάζοντας χώρες από τη Σαουδική Αραβία έως τις ΗΠΑ και από την Ινδία έως τη Βραζιλία.

Η Ελλάδα, μέχρι στιγμής για το φετινό καλοκαίρι, βρίσκεται στο επίκεντρο του καύσωνα της Ευρώπης. Οι πυροσβέστες με αεροπλάνα προσπαθούν α περιορίσουν δασική πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, ενώ εξακολουθεί να μαίνεται πυρκαγιά στη Βοιωτία.

Ανεβασμένες θερμοκρασίες αναμένονται την επόμενη εβδομάδα σε Γερμανία και Ιταλία, με το Βερολίνο να αναμένει 28 βαθμούς Κελσίου και τη Ρώμη να πλησιάζει τους 30 βαθμούς, σύμφωνα με την προγνωστική Maxar Technologies.

Στην Ελβετία και την Ιταλία, οι καταιγίδες έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες, καθώς οι περιοχές Πιεμόντε και Valle d'Aosta στη βόρεια Ιταλία επλήγησαν από πλημμύρες, καταιγίδες και κατολισθήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa,τουριστικοί προορισμοί όπως η Cogne και η Cervinia παρέμειναν αποκομμένοι κατά τη διάρκεια της νύχτας, .

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο συναγερμός για πλημμύρες που εκδόθηκε την Παρασκευή από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος είναι ακόμη ενεργός, υποδεικνύοντας υψηλά επίπεδα υπόγειων υδάτων κοντά στο Χένλεϊ, έξω από το Λονδίνο. Η περιοχή παραμένει ευαίσθητη σε περαιτέρω βροχοπτώσεις και η κατάσταση θα μπορούσε να συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυκλώνας Μπέριλ: «Ο εξαιρετικά επικίνδυνος κυκλώνας» απειλεί την Καραϊβική

Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη τέθηκαν στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού

Γαλλία: Οι νέοι ψηφοφόροι είναι το κλειδί στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών

gazzetta
gazzetta reader insider insider