«Ουδετερότητα» από τη JP Morgan για τις ελληνικές μετοχές στο δεύτερο εξάμηνο

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ουδετερότητα» από τη JP Morgan για τις ελληνικές μετοχές στο δεύτερο εξάμηνο
Σε «ουδέτερη» από «overweight» υποβαθμίζει τη σύστασή της για τις ελληνικές μετοχές η JP Morgan, στη βάση της στρατηγικής της για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτος.

Η αναδιάρθρωση θέσεων και σταθμίσεων στις αγορές της ζώνης CEEMEA (Κεντρική & Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) φαίνεται να οδηγούν τη JP Morgan σε αλλαγή σύστασης για τις ελληνικές μετοχές.

Ο αμερικανικός οίκος υποβαθμίζει σε «ουδέτερη» από «overweight» τη σύστασή του για τις ελληνικές μετοχές, στη βάση της στρατηγικής του για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτος.

Αναλυτικότερα στη ζώνη CEEMEA κεντρική θέση κατέχει η πρόσφατη αναβάθμιση της αγοράς της Νότιας Αφρικής από «underweight» σε «overweight». Ώστε να αντισταθμίσει αυτή την αναβάθμιση, ο οίκος μειώνει τη σύσταση για την Ελλάδα από «overweight» σε «ουδέτερη» και για την αγορά της Πολωνίας από «ουδέτερη» σε «underweight».

JP Morgan

Η JP Morgan δηλώνει «ουδέτερη» για την αγορά της Σαουδικής Αραβίας συνολικά, με συστάση «overweight» για τον κλάδο των χρηματοοικονομικών και συστάση «underweight» για τον κλάδο των εμπορευμάτων της χώρας. Όπως σημειώνει, η αγορά «χωνεύει» το placement της Aramco ύψους 11 δισ. δολαρίων μετά την περίοδο του Ιντ (Eid al-Fitr). Ο βασικός «καταλύτης» θα είναι πιθανότατα η περίοδος των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου με τους επενδυτές να δηλώνουν απογοητευμένοι από το πρώτο τρίμηνο και το τέταρτο περσινό τρίμηνο.

Το flow των ξένων επενδυτών στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας έχει παγώσει τους τελευταίους εννέα μήνες με τις αποτιμήσεις και τα κέρδη να αποτελούν τις βασικές ανησυχίες και τους γεωπολιτικούς κινδύνουν να παραμένουν επίσης στο προσκήνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider