Wall Street: Νευρικότητα μετά τις δηλώσεις Πάουελ - Άλμα άνω του 5% για την Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νευρικότητα μετά τις δηλώσεις Πάουελ - Άλμα άνω του 5% για την Tesla
Ήπια πτωτικά και με νευρικές κινήσεις κινούνται οι δείκτες την Τρίτη στην Wall Street, με τους επενδυτές να αντιδρούν στις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Τελευταία ενημέρωση: 17:46

Με νευρικές κινήσεις κινούνται οι δείκτες την Τρίτη στην Wall Street, με τους επενδυτές να αντιδρούν στις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, με την επιφυλακτικότητα να παραμένει σχετικά με τις προθέσεις της Fed για τη μείωση των επιτοκίων.

Ο πρόεδρος της Fed εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στο μέτωπο του πληθωρισμού το περασμένο έτος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θέλει να δει περισσότερα για να σιγουρευτεί προτού ξεκινήσει η μείωση των επιτοκίων. «Έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο και επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στον στόχο μας», δήλωσε ο Πάουελ σε φόρουμ κεντρικών τραπεζών στη Σίντρα της Πορτογαλίας.

O Dow Jones υποχωρεί κατά 0,12% στις 39.122 μονάδες, o S&P βρίσκεται στο οριακό -0,02% και στις 5.474 μονάδες ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,08% στις 17.891 μονάδες.

Η πρώτη ημέρα του νέου εξαμήνου έκανε ποδαρικό με το δεξί στην Wall Street, με τους δείκτες να κινούνται σε θετικό έδαφος. Ο Nasdaq κέρδισε 0,8% για να σημειώσει νέο ρεκόρ, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,3%, ενώ ο Dow Jones πρόσθεσε μικρά κέρδη 50 μονάδων.

Στο ταμπλό η μετοχή της Tesla ενισχύεται 5,47% μετά την ανακοίνωση πως ολοκλήρωσε τις παραδόσεις 443.956 οχημάτων στο β' τρίμηνο, ενώ η συνολική της παραγωγή ανήλθε σε 410.831 οχήματα. Οι αναλυτές ανέμεναν 439.000 παραδόσεις το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet Street Account.

Οι επενδυτές ευελπιστούν να συνεχιστεί το δυνατό ξεκίνημα της χρονιάς στο δεύτερο εξάμηνο του 2024. Ενώ οι μετοχές της τεχνολογίας megacap συνεχίζουν να υπεραποδίδουν, οι παρατηρητές της αγοράς ανησυχούν ότι το φτωχό εύρος θα μπορούσε να σηματοδοτήσει αστάθεια στο μέλλον.

Προς το παρόν, η απόδοση των μετοχών στους κύριους δείκτες παραμένει σε υγιές επίπεδο, σύμφωνα με τον Kevin Gordon, ανώτερο επενδυτικό αναλυτή στην Charles Schwab. «Νομίζω ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα πιθανότατα το κλειδί για το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε στο CNBC.

Μάκρο

Απρόσμενη αύξηση σημείωσε ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάιο, γεγονός που υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα στην αγορά εργασίας της χώρας. Οι ανοιχτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στα 8,14 εκατομμύρια τον Μάιο, από 7,91 εκατομμύρια που αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω τον Απρίλιο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Job Openings and Labor Turnover Survey (JOLTS) του Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι οι κενές θέσεις εργασίας θα υποχωρούσαν στα 7,91 εκατομμύρια, σύμφωνα με συναινετικές εκτιμήσεις του FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider