Στα «πράσινα» η Wall Street με ρεκόρ για τον S&P 500 - Ράλι 9% για την Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα «πράσινα» η Wall Street με ρεκόρ για τον S&P 500 - Ράλι 9% για την Tesla
Ρεκόρ και για τον Nasdaq μετά τις δηλώσεις Πάουελ για τον πληθωρισμό.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, καθώς οι δηλώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζερόμ Πάουελ για την πορεία του πληθωρισμού αναπτέρωσαν τις ελπίδες των επενδυτών για δύο μειώσεις των επιτοκίων μέσα στο 2024.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,41% στα επίπεδα των 39.331 μονάδων, όπως και ο διευρυμένος S&P 500 που κατέγραψε κέρδη 0,62% στις 5.509 μονάδες. Πρόκειται για την πρώτη φορά στα χρονικά της αμερικανικής αγοράς που ο S&P 500 κλείνει πάνω από τις 5.500 μονάδες, καθώς στη συνεδρίαση της 20ης/6 είχε ξεπεράσει πρόσκαιρα το ορόσημο, κλείνοντας τελικά στις 5.478 μονάδες. Καλύτερη εικόνα για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον Nasdaq να διαμορφώνεται σε νέα ιστορικά υψηλά στις 18.028 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,84%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ράλι σχεδόν 9% κατέγραψε η μετοχή της Tesla, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις παραδόσεις οχημάτων κατά το β' τρίμηνο.

Στον αντίποδα, απώλειες άνω του 1% κατέγραψε η μετοχή της Nvidia, ενώ η μετοχή της φαρμακευτικής Eli Lilly υποχώρησε κατά 1% παρά την έγκριση του φαρμάκου της για το αλτσχάιμερ από την FDA.

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας σε φόρουμ κεντρικών τραπεζών στη Σίντρα της Πορτογαλίας, ο πρόεδρος της Fed εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στο μέτωπο του πληθωρισμού το περασμένο έτος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θέλει να δει περισσότερα για να σιγουρευτεί προτού ξεκινήσει η μείωση των επιτοκίων. «Έχουμε κάνει αρκετή πρόοδο και επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στον στόχο μας», δήλωσε ο Πάουελ σε φόρουμ κεντρικών τραπεζών στη Σίντρα της Πορτογαλίας.

Μάκρο

Απρόσμενη αύξηση σημείωσε ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάιο, γεγονός που υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα στην αγορά εργασίας της χώρας. Οι ανοιχτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στα 8,14 εκατομμύρια τον Μάιο, από 7,91 εκατομμύρια που αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω τον Απρίλιο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Job Openings and Labor Turnover Survey (JOLTS) του Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι οι κενές θέσεις εργασίας θα υποχωρούσαν στα 7,91 εκατομμύρια, σύμφωνα με συναινετικές εκτιμήσεις του FactSet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

General Motors: Ανακοίνωσε τις μεγαλύτερες πωλήσεις από το 2020

Σε τροχιά για νέα ρεκόρ μέσα στο 2024 το bitcoin - Ο ρόλος των ETFs και του halving

gazzetta
gazzetta reader insider insider