Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 1% καθώς κόπασε η καταιγίδα Μπέριλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 1% καθώς κόπασε η καταιγίδα Μπέριλ
Ένας σημαντικός κόμβος παραγωγής πετρελαίου στο Τέξας υπέστη λιγότερες ζημιές από ό,τι αναμενόταν.

Υποχώρησαν άνω του 1% οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, από την στιγμή που έγινε γνωστό στους traders πως ένας σημαντικός κόμβος παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ στο Τέξας υπέστη λιγότερες ζημιές από ό,τι αναμενόταν από το πέρασμα της καταιγίδας Μπέριλ.

Τα futures του αργού Brent διαμορφώθηκαν στα 84,66 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 1,09 δολάρια το βαρέλι ή 1,3%.

Το αμερικανικό αργό WTI διαμορφώθηκε στα 81,41 δολάρια, χάνοντας 92 σεντς ή 1,1%.

Αν και ορισμένες υπεράκτιες τοποθεσίες παραγωγής στις ΗΠΑ εκκενώθηκαν, έκλεισαν λιμάνια και η διύλιση επιβραδύνθηκε, τα μεγάλα διυλιστήρια κατά μήκος της ακτής του Κόλπου της χώρας φάνηκε να έχουν ελάχιστες επιπτώσεις μετά την αποδυνάμωση του τυφώνα Μπέριλ και την υποβάθμισή του σε τροπική καταιγίδα.

Το Τέξας αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 40% του αργού που παράγεται στις ΗΠΑ, τον κορυφαίο παραγωγό στον κόσμο.

«Οι τιμές του Brent τερμάτισαν το ράλι 4 εβδομάδων, καθώς η αποδυνάμωση του τυφώνα Μπέριλ έλυσε προς το παρόν τις ανησυχίες για σημαντικές διακοπές της παραγωγής», δήλωσε η αναλύτρια της Goldman Sachs, Γιούλια Γκρίσμπι.

Η αγορά προσβλέπει επίσης στην ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την Τετάρτη. Οι έμποροι ελπίζουν ότι τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου και βενζίνης θα μειωθούν με διαρκή τρόπο, σηματοδοτώντας μια ανάκαμψη της ζήτησης, αφού η καλοκαιρινή κατανάλωση καυσίμων ξεκίνησε ήπια φέτος.

Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 12,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιουνίου και τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια σε ένα πιθανό ανοδικό σημάδι για την αγορά.

Η Macquarie, ωστόσο, προβλέπει ότι τα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, με το συνολικό ισοζύγιο να είναι «μόνο λίγο πιο σφιχτό από ό,τι περιμέναμε», σύμφωνα με σημείωμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: «Τσίμπησε» προς τα επάνω με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Ευρωαγορές: Πτώση 1,5% για τον CAC 40 καθώς «βαραίνει» το γαλλικό μήνυμα - «Βουτιά» άνω του 4% της BP

Αντιμέτωπη με την... επικίνδυνη αγορά ομολόγων η Γαλλία

gazzetta
gazzetta reader insider insider