Πετρέλαιο: Άνοδος σχεδόν 1%, ενώ τα αμερικανικά αποθέματα μειώνονται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Άνοδος σχεδόν 1%, ενώ τα αμερικανικά αποθέματα μειώνονται
Σχεδόν 1% ανέβηκε η τιμή του πετρελαίου ξεπερνώντας 82 δολάρια το βαρέλι.

Σχεδόν 1% ανέβηκε η τιμή του πετρελαίου ξεπερνώντας 82 δολάρια το βαρέλι, καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ μειώνονται. Παράλληλα, ο ΟΠΕΚ εκτιμά ότι η ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό» συντηρείται από την ισχυρή οικονομική ανάπτυξη που παρατηρείται φέτος.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας, τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 3,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης κατά δύο εκατομμύρια βαρέλια. Η ζήτηση πετρελαίου που μετράται από τα προϊόντα που διακινούνται στην αγορά εξασθένησε κατά 334.000 βαρέλια ημερησίως.

Τα συμβόλαια Αυγούστου του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) ενισχύθηκαν κατά 69 σεντς, ή 0,85%, στα 82,10 δολάρια. Μέχρι σήμερα μέσα στο 2024 έχει ενισχυθεί κατά 14,58%.

Τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου για το Brent ανήλθαν στα 85,08 δολάρια το βαρέλι, με αύξηση 0,5% ή 42 σεντς. Μέχρι σήμερα έχει σημειώσει αύξηση 10,44%.

Η τιμή της βενζίνης Αυγούστου έκλεισε στα 2,5 δολάρια το γαλόνι με πτώση 2 σεντς ή 0,95%. Στο έτος έχουν σημειώσει άνοδο 19%, μέχρι στιγμής.

Το φυσικό αέριο Αυγούστου βρέθηκε στα 2,33 δολάρια ανά χίλια κυβικά πόδια, μειωμένο κατά 1 σεντ ή 0,64%. Σε ετήσια βάση η άνοδός του αγγίζει το 7,3% μέχρι στιγμής.

Ο ΟΠΕΚ διατήρησε την πρόβλεψή του για το 2024, για αύξηση της ζήτησης πετρελαίου κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Ο παγκόσμιος οργανισμός αναθεώρησε την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη ελαφρώς υψηλότερα για φέτος σε 2,9%, με ώθηση από τις καλύτερες του αναμενόμενου επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου σε Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα καθώς και από την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: «Τσίμπησε» προς τα επάνω με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider