Wall Street: Χάνεται η ελπίδα του rebound για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Χάνεται η ελπίδα του rebound για τον Nasdaq
Συνεχίζονται οι απώλειες για τα βαριά χαρτιά της τεχνολογίας

Τελευταία ενημέρωση: 19:04

Συνεχίζονται οι έντονες πιέσεις την Πέμπτη στην Wall Street, με την αρχική προσπάθεια του Nasdaq να ανακάμψει μετά τη χειρότερη συνεδρίαση από το 2022, να εξανεμίζεται γρήγορα και πλέον να μετρά νέες απώλειες.

Ο δείκτης σημειώνει απώλειες 1,10% στις 17.798 μονάδες, ενώ ο S&P 500 βρίσκεται στο -0,69% στις 5.549 μονάδες. Και ο Dow Jones κινείται σε κόκκινο έδαφος, στο -0,64% στις 40,935 μονάδες.

Χθες ο Nasdaq κατέγραψε τη χειρότερη ημερήσια πτώση από τον Δεκέμβριο του 2022. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,4%, επηρεασμένος και αυτός από την υποχώρηση που σημειώνουν οι τεχνολογικές μετοχές. Αντίθετα, ο Dow ενισχύθηκε 0,6% και σημείωσε νέο ρεκόρ, κλείνοντας πάνω από τις 41.000 για πρώτη φορά, αφού έχει τη μικρότερη έκθεση στον τεχνολογικό κλάδο. Οι τεχνολογικές mega cap μετοχές συνεχίζουν την κατρακύλα. H Micron Technology υποχωρεί σχεδόν 3%, η Apple χάνει 2,45% και η Microsoft είναι στο -2%.

Η Wall Street συνεχίζει το rotation, με τους επενδυτές να γυρίζουν την πλάτη στο trend της χρονιάς, τις μετοχές τεχνητής νοημοσύνης καθώς η αυξανόμενη πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, ενίσχυσε την αισιοδοξία στην ευρύτερη αγορά κάτι που ευνοεί τις μετοχές κεφαλαιοποίησης. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε πέντε ημέρες έχουν γίνει «καπνός» 1,1 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης από τις περίφημες Magnificent Seven, ενώ αντίθετα ο δείκτης Russell 2000 σημειώνει άλμα άνω του 9% τις τελευταίες πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης, παρά την υποχώρηση 1% την Τετάρτη.

Στο ταμπλό η Discover Financial Services σημειώνει άνοδο 1,5% αφού τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η Beyond Meat υποχωρεί περίπου 10% αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι η εταιρεία υποκατάστατων κρέατος συναντά τους κατόχους ομολόγων για να ξεκινήσει συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του ισολογισμού της.

Μάκρο

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσε αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, αν και τα στοιχεία δεν φαίνεται να υποδηλώνουν κάποια γενικότερη αλλαγή τάσης με τη μέτρηση να αποδίδεται περισσότερο σε εποχικούς λόγους, όπως την αργία της 4ης Ιουλίου. Συγκεκριμένα, οι αρχικές απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 20.000 σε 243.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουλίου. Η πρόβλεψη των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, «έβλεπαν» τις αιτήσεις να φτάνουν τις 230.000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider