Αρνητικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια
Πτωτικά κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Δευτέρα

Πτωτικά κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Δευτέρα μετά τις νέες εξελίξεις στις ΗΠΑ και την απόφαση του προέδρου Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα και να υποστηρίξει την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ακόμη, τη Δευτέρα σε μία απροσδόκητη κίνηση, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τα βασικά επιτόκια μονοετών και πενταετών δανείων κατά 10 μονάδες βάσης, στο 3,35% και 3,85% αντίστοιχα.

Σε έρευνα του Reuters, το 64% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ανέμενε τα επιτόκια χορήγησης δανείου να παραμείνουν σταθερά.

Μετά την ανακοίνωση, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,8%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας απώλεσε 0,72%. Το κινέζικο γουάν υποχώρησε κατά 0,16% στα 7,2952 έναντι του δολαρίου.

Ο Taiwan Weighted Index της Ταϊβάν ηγήθηκε των απωλειών στην περιοχή, με πτώση 2,7%, με «βαρίδι» βιομηχανικές και τεχνολογικές μετοχές.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,11%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix έχασε 1%. Πρόκειται για την πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες που ο Nikkei ανήλθε κάτω από το όριο των 40.000 μονάδων.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε στο -1,44%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κατέγραψε μεγαλύτερες απώλειες της τάξεως του 2,52%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας βρέθηκε κατά 0,66% χαμηλότερα.

Οι επενδυτές αξιολογούν τέλος, τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων που προκλήθηκε την Παρασκευή από μια αναβάθμιση λογισμικού της αμερικανικής εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike και επηρέασε σχεδόν 8,5 εκατομμύρια συσκευές της Microsoft.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider