Προσπάθεια για τεχνολογικό rebound στην Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια για τεχνολογικό rebound στην Wall Street
Σε τροχιά ανάκαμψης ο Nasdaq με κέρδη 1%.

Τελευταία ενημέρωση 19.27

Σε θετικό έδαφος κινούνται στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με την αμερικανική αγορά να προσπαθεί να συνέλθει από το τεχνολογικό selloff της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται και οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ, στον απόηχο της απόφασης του προέδρου Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την διεκδίκηση μίας νέας θητείας στον Λευκό Οίκο και να υποστηρίξει την υποστηρίξει την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,02% και διαπραγματεύεται στα επίπεδα των 40.294 μονάδων, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,64% στις 5.540 μονάδες. Καλύτερη εικόνα για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να καταγράφει κέρδη 0,97% και να διαμορφώνεται στις 17.899 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη άνω του 1% σημειώνει ο τίτλος της Nvidia, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός ανακάμπτει από την «βουτιά» 8% που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ άνοδο κοντά στο 1% σημειώνουν και οι μετοχές των Meta Platforms, Alphabet και Apple.

Υπενθυμίζεται πως οι συναλλαγές της προηγούμενης εβδομάδας χαρακτηρίστηκαν από τις ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν στον τεχνολογικό τομέα, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν προς μικρότερης κεφαλαιοποίησης εισηγμένες, οδηγώντας σε υψηλά τεσσάρων ετών το Russell 2000.

Οι δείκτες προέρχονται από μία μεικτή εβδομάδα, όπου ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 3,7%, διακόπτοντας ένα θετικό σερί έξι εβδομάδων. Αντίθετα, ο Dow κέρδισε περίπου 0,7%, καταγράφοντας ωστόσο την χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Απρίλιο και ο Russell 2000 σκαρφάλωσε σχεδόν 2%.

Στο μέτωπο των επιτοκίων, δεδομένο είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών σχετικά με τον χρόνο μείωσής τους από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, με την αγορά να τιμολογεί με πιθανότητες 93% ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Σόρος «ψηφίζει» Κάμαλα αλλά κάποιοι Δημοκρατικοί θέλουν «χρίσμα» μέσω συνεδρίου

Χαλκός: Σε χαμηλό τριμήνου υποχωρούν οι τιμές

Tesla: Πιθανή «βουτιά» πενταετίας για το περιθώριο κέρδους

gazzetta
gazzetta reader insider insider