Πετρέλαιο: Παρέμεινε σε χαμηλό 5 εβδομάδων η τιμή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Παρέμεινε σε χαμηλό 5 εβδομάδων η τιμή
Πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο τη Δευτέρα, μην καταφέρνοντας να ανακάμψει από το selloff της περασμένης εβδομάδας.

Πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο τη Δευτέρα, μην καταφέρνοντας να ανακάμψει από το selloff της περασμένης εβδομάδας που οδήγησε την τιμή του στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου εν μέσω ανησυχίας για τις προοπτικές της ζήτησης από την Κίνα.

Η τιμή του WTI, παραδόσεως Αυγούστου, υποχώρησε 35 σεντς ή 0,4%, στα 79,78 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Ιουνίου, για το συμβόλαιο, το οποίο έληξε στο τέλος των συναλλαγών. Το WTI Σεπτεμβρίου, που είναι πλέον το συμβόλαιο ενός μήνα, έχασε 24 σεντς ή 0,3%, στα 78,40 δολ. το βαρέλι.

Το brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου, έχασε 23 σεντς ή 0,3%, κλείνοντας στα 82,40 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Ιουνίου.

Το αργό υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, με τα αδύναμα στοιχεία από το μέτωπο της κινεζικής οικονομίας να θέτουν τον τόνο. Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας απρόσμενα μείωσε ένα βασικό επιτόκιο για να στηρίξει τη δοκιμαζόμενη οικονομία, αλλά δεν κατάφερε να προσφέρει στήριξη διαρκείας στο πετρέλαιο.

Στο μεταξύ οι επενδυτές αξιολογούν το πώς η απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα της αμερικανικής προεδρίας θα μπορούσε να επηρεάσει τις αγορές.

Το πετρέλαιο διαγράφει ανοδική τροχιά από την αρχή του έτους, καθώς ο ΟΠΕΚ+ περιόρισε την παραγωγή του, στρώνοντας τον δρόμο για μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων στη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο. Οι γεωπολιτικές εντάσεις συνέβαλαν επίσης, με τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και τις συγκρούσεις με ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των Χούθι στην Υεμένη, να πυροδοτούν ανησυχίες για περιφερειακή αστάθεια που θα μπορούσε να απειλήσει τον εφοδιασμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider