Σε χαμηλό 6 εβδομάδων το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 6 εβδομάδων το πετρέλαιο
Σε χαμηλό 6 εβδομάδων κατρακύλησε το πετρέλαιο την Τετάρτη, μετά τις νέες διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς και τις ανησυχίες για τη ζήτηση να επιβαρύνουν την αγορά. 

Σε χαμηλό 6 εβδομάδων κατρακύλησε το πετρέλαιο την Τετάρτη, μετά τις νέες διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς και τις ανησυχίες για τη ζήτηση να επιβαρύνουν την αγορά.

«Οι συζητήσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή και η αβέβαιη μακροοικονομική προοπτική στην Κίνα ασκούν καθοδική πίεση στις τιμές του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Κλαούντιο Γκαλιμπέρτι, διευθυντής ανάλυσης παγκόσμιας αγοράς στη Rystad Energy. «Οι τιμές του αργού τις επόμενες ημέρες θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις οικονομικές ειδήσεις από την Κίνα, την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων των ΗΠΑ και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε.

Υπό αυτό το πρίσμα, το West Texas Intermediate παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 76,82 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 2,02%, ενώ έως σήμερα, σημειώνει ετήσια άνοδος 7,23%. Το Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου διολίσθησε 1,82% στα 80,91 δολάρια, μετρώντας κέρδη 5% για το 2024. Η βενζίνη παράδοσης Αυγούστου απώλεσε 1,68% στα 2,43 δολάρια ανά γαλόνι, καταγράφοντας άνοδο 15,5% σε επίπεδα έτους. Το φυσικό αέριο παράδοσης Αυγούστου διολίσθησε 2,75% στα 2,19 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Οι Χούθι έπληξαν το Τελ Αβίβ με drone μεγάλης εμβέλειας την Παρασκευή, σκοτώνοντας ένα άτομο. Το Ισραήλ απάντησε με αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων των Χούτι κοντά στο λιμάνι Al Hudaydah στην Υεμένη το Σαββατοκύριακο, χτυπώντας πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, το ασφάλιστρο κινδύνου για την τιμή του πετρελαίου είναι σχεδόν μηδενικό, καθώς η αγορά δεν θεωρεί τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή ως πιθανή απειλή για τις προμήθειες αργού, σύμφωνα με σημείωμα της Goldman Sachs την Τρίτη.

Η καλοκαιρινή ζήτηση βενζίνης δεν υποστηρίζει επίσης τις υψηλότερες τιμές του αργού. Οι αναλυτές της αγοράς προέβλεψαν ένα πιο στενό τρίτο τρίμηνο, με τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ να μειώνονται τρεις συνεχόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, η ζήτηση βενζίνης ήταν χαμηλή για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Ιουλίου, μειούμενη κατά 615.000 βαρέλια την ημέρα. «Το πετρέλαιο έχει αρχίσει να αισθάνεται σαν να οδεύει προς την ύφεση», είπε σε ένα σημείωμα ο John Evans, αναλυτής πετρελαίου στην χρηματιστηριακή εταιρεία PVM.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Bank: Ο Λ. Παπαγαρυφάλλου αναλαμβάνει καθήκοντα Deputy CEO και ο Β. Κοσμάς Chief Financial Officer

Πατέλης: Χωρίς τη συμφωνία Attica - Παγκρήτιας θα είχαμε κούρεμα καταθέσεων

Eurobank: Οι αποφάσεις της τακτικής γενικής συνέλευσης - Πώς θα διανεμηθεί το μέρισμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider