Πετρέλαιο: Άνοδος 1% μετά από τριήμερο σερί απωλειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Άνοδος 1% μετά από τριήμερο σερί απωλειών
Άνοδο 1% σημείωσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τετάρτη.

Άνοδο 1% σημείωσαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου την Τετάρτη, μετά από ένα τριήμερο σερί απωλειών, καθώς τα αποθέματα μειώθηκαν, η ζήτηση για βενζίνη αυξήθηκε και οι πυρκαγιές στον Καναδά έγειραν ανησυχίες για την αλυσίδα εφοδιασμού.

Τα αποθέματα σε αργό μειώθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια και τα αποθέματα βενζίνης κατά 5,6 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 19 Ιουλίου, σύμφωνα με τη Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ. Η βενζίνη που παρέχεται στην αγορά, ένα σημείο μέτρησης της ζήτησης, αυξήθηκε κατά 673.000 βαρέλια ανά ημέρα.

Υπό αυτό το πρίσμα, το West Texas Intermediate παράδοσης Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 77,37 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,53%, ενώ έως σήμερα, σημειώνει ετήσια άνοδο 8%. Το Brent παράδοσης Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 0,35% στα 81,29 δολάρια, μετρώντας κέρδη 5,57% για το 2024. Η βενζίνη παράδοσης Αυγούστου ανέβηκε κατά 1,32% στα 2,45 δολάρια ανά γαλόνι, καταγράφοντας άνοδο 16,3% σε επίπεδα έτους. Το φυσικό αέριο παράδοσης Αυγούστου διολίσθησε 1,74% στα 2,14 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Την Τρίτη, η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε πάνω από 2% καταγράφοντας τρίτη μέρα απωλειών, εν μέσω προσδοκιών ότι οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα μπορούσαν να αποκλιμακώσουν την ένταση στη Μέση Ανατολή, ενώ ταυτόχρονα η ζήτηση για βενζίνη στις ΗΠΑ φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής απογοητευτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα άνοδος για τον χρυσό

gazzetta
gazzetta reader insider insider