Νέα άνοδος για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα άνοδος για τον χρυσό
O χρυσός στην αγορά σποτ ενισχύθηκε 0,7% στα 2.425,28 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,8% στα 2.426,60 δολάρια.

O χρυσός πέτυχε νέα κέρδη την Τετάρτη καθώς το δολάριο αποδυναμώθηκε 0,2% με την επενδυτική προσοχή να στρέφεται στα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που αναμένονται αυτή την εβδομάδα και θα εκπέμψουν μηνύματα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των μειώσεων των επιτοκίων της από πλευράς Fed.

Yπό αυτό το πρίσμα, ο χρυσός στην αγορά σποτ ενισχύθηκε 0,7% στα 2.425,28 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,8% στα 2.426,60 δολάρια. Το ασήμι στην αγορά σποτ έχασε 0,6% στα 29,05 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα κέρδισε 1,1% στα 953,43 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο προσθέτει 1,4% στα 938,88 δολάρια η ουγγιά.

«Ένα πιο αδύναμο αμερικανικό δολάριο, οι πιέσεις στους χρηματιστηριακούς δείκτες των ΗΠΑ και οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου» υποστηρίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον τόσο για τον χρυσό όσο και για το ασήμι, τονίζει ο Τζιμ Γουίκοφ, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Kitco Metals.

Οι επενδυτές αναμένουν με ανυπομονησία την έκθεση για το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο δεύτερο τρίμηνο την Πέμπτη και τα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες για τον Ιούνιο την Παρασκευή -αγαπημένο δείκτη της Fed για τη μέτρηση του πληθωρισμού- που θα στείλουν «σήμα» αναφορικά με το πότε θα ξεκινήσει η περικοπή του κόστους δανεισμού.

«Το κύριο πράγμα που βοηθάει τον χρυσό αυτή τη στιγμή είναι οι προσδοκίες της αγοράς πως η Fed μπορεί πράγματι να αποφασίσει να μειώσει νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο», επεσήμανε ο Κρις Γκάφνεϊ, πρόεδρος αγορών στην EverBank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Ξεκίνησε τη διαδικασία συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖA

Βουλή: Την Πέμπτη η ψήφιση του ν/σ του ΥΠΕΘΟ για το deal Attica - Παγκρήτιας

gazzetta
gazzetta reader insider insider