Wall Street: Παραμένει ζαλισμένη από το χθεσινό sell-off - «Βουτιά» 17% της Ford

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Παραμένει ζαλισμένη από το χθεσινό sell-off - «Βουτιά» 17% της Ford
Οι μεγάλοι tech «παίκτες» ανακοινώνουν αποτελέσματα που δεν ικανοποιούν την αγορά. 

Επηρεασμένη ακόμα από ευρύ sell-off της Τετάρτης μοιάζει η Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον big tech κλάδο, όπου οι «μεγάλοι παίκτες» ανακοινώνουν αποτελέσματα που δεν ικανοποιούν την αγορά. Σήμερα επίσης πήραν στα χέρια τους νέα στοιχεία για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα δεδομένα για το ΑΕΠ β' τριμήνου.

Χθες, και οι τρεις δείκτες ολοκλήρωσαν με απώλειες τις συναλλαγές, ενώ ο S&P και ο Nasdaq κατέγραψαν την χειρότερη ημερήσια επίδοσή τους από το 2022.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,29% στις 39.969 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί οριακά 0,03% στις 5.425 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 0,34% στις 17.283 μονάδες.

Στο ταμπλό η μετοχή της Ford Motor υποχωρεί σχεδόν 17% αφού τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της εταιρείας ήταν πολύ χαμηλότερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές. Τα καθαρά κέρδη για το β' τρίμηνο 1,83 δισ. δολάρια ή 46 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με 1,92 δισ. δολάρια ή 47 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν κατά 27% σε ετήσια βάση στα 2,76 δισ. δολάρια ή 47 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με 3,79 δισ. δολάρια ή 72 σεντς ανά μετοχή κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Η Chipotle υποχωρεί περίπου 3% παρά το γεγονός πως ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη και τα έσοδα, καθώς κατέγραψε υψηλότερη επισκεψιμότητα στα εστιατόριά της. Παρά το γεγονός πως η American Airlines αναθεώρησε αρνητικά το guidance της, η μετοχή της ενισχύεται άνω του 4%.

Οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης μια έκθεση για το ΑΕΠ, το οποίο κατέγραψε απρόσμενη άνοδο το β' τρίμηνο, με την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ να εμφανίζεται σημαντικά ισχυρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Υπουργείο Εμπορίου που είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη. Ειδικότερα, το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, ένα μέτρο όλων των αγαθών και υπηρεσιών που παράχθηκαν κατά την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου, αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,8% προσαρμοσμένο στην εποχικότητα και τον πληθωρισμό. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν ανάπτυξη 2,1% μετά από άνοδο 1,4% το πρώτο τρίμηνο.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης σημείωσε έντονη πτώση για τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite, λόγω των απογοητευτικών τριμηνιαίων εκθέσεων της Alphabet και Tesla, «τραβώντας» προς τα κάτω και τις Nvidia και Microsoft.

Οι επενδυτές βλέπουν τις πρόσφατες υποχωρήσεις στους δείκτες ως ένδειξη καθυστερημένης διόρθωσης σε μια αγορά που έχει υπεραποδώσει, και η οποία τώρα βιώνει το rotation, από τις μετοχές megacap της τεχνολογίας σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης και πιο κυκλικές περιοχές της αγοράς.

«Έχουμε όντως πολλή αβεβαιότητα αυτή τη στιγμή… Επίσης, θα το αποκαλούσα έναν αέρα σκεπτικισμού όσον αφορά το τι μπορεί να προσφέρει [η τεχνητή νοημοσύνη] όσον αφορά την κερδοφορία και την παραγωγικότητα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Και η αγορά αυτή τη στιγμή είναι σε μια κατάσταση «δείξε μου» και θέλει να το δει αυτό να συμβαίνει ή να δει αποδείξεις σε ένα πιο επιταχυνόμενο χρονικό πλαίσιο», δήλωσε ο Yung-Yu Ma, επικεφαλής επενδύσεων για την BMO Wealth Management, στο CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider